Una altra mort al Cedre situa el nombre de defuncions per la Covid-19 en quaranta

Després de pràcticament tres dies sense òbits, en les darreres 12 hores n’hi ha hagut tres, de tres persones prèviament diagnosticades

Liberals denuncia que el ministre de Salut els prohibeix visitar la residència del Cedre
Liberals denuncia que el ministre de Salut els prohibeix visitar la residència del Cedre
La mort d’una altra persona ingressada al Cedre -que no pas intern habitual- ha situat en 40 el nombre de difunts al país en relació amb el coronavirus, i evidencia novament que l’impacte de la Covid-19 en els centres sociosanitaris ha estat al Principat molt elevada. Si en els tres dies precedents -de dilluns al migdia de dijous- no hi havia hagut cap òbit, el període més llarg des que es va iniciar la crisi sanitària sense pèrdues humanes, en les darreres dotze hores s’han hagut de lamentar tres baixes.

La darrera és d’aquesta matinada, un difunt al Cedre que suposa la víctima número 40 en relació amb la Covid-19, ja que no tots els difunts que ho han fet essent positius del virus han mort per culpa d’aquesta malaltia que si que en alguns casos, no obstant això, ha pogut ser acceleradora d’altres patologies, com en el cas d’un decés produït aquest dijous a la tarda. En el cas d'aquesta darrera defunció, un home de 86 anys veí de la parròquia d'Encamp, no es tractava pas d'un usuari del centre sociosanitari, sinó que hi va ser traslladat com a unitat d'hospitalització de pacients geriàtrics amb la Covid-19 quan va emmalaltir.

Hi ha almenys 24 persones que estaven internats en geriàtrics entre les 40 víctimes vinculades a la crisi sanitària del coronavirus. En tot cas, la situació als dispositius sociosanitaris continua preocupant i molt. Com ja va avançar l’Altaveu, en un dels hotels sanitaris habilitats al país, de fet, l’únic que ara està actiu, el denominat Cedre-Fènix, es va haver de tornar a confinar tots els interns davant la sospita de nous positius, tant en el cas d’un padrí que es va haver de traslladar a l’hospital com en un sanitari que, segons publica aquest divendres ‘Diari d’Andorra’, aquest dijous hauria rebut els resultats de la PCR que se li va practicar i hauria donat positiva.

 

Comentaris

Trending