Un veí de Sant Julià acudeix a Portugal a denunciar la sostracció de les seves filles

La mare de les menors va marxar a l’estiu al país lusità amb les nenes i el pare no les ha tornat a veure; davant el que considera inacció de les autoritats andorranes ha anat al país d’origen

Una imatge de Vila Nova de Cerveira, on se sospita que va anar la mare amb les filles.
Una imatge de Vila Nova de Cerveira, on se sospita que va anar la mare amb les filles.
El veí de Sant Julià que des del 8 d’octubre ha dut a terme tot d’accions davant les autoritats judicials i policials andorranes amb la intenció de poder recuperar les seves filles menors d’edat finalment ha viatjat a Portugal a intentar solucionar la situació i almenys, denunciar allí l’aparent segrest parental protagonitzat suposadament per la mare de les nenes i parella de l’home, que no veu les menors des de l’estiu.

L’home, de 45 anys i establert al Principat des de fa anys i amb feina fixa i estable, ha promogut diverses accions de naturalesa penal -com querelles- i civils. I hauria demanat entre altres coses que s’activés una alerta a Interpol per tal de poder recuperar les nenes, de poc més de 9 i 2 anys, respectivament. El resident portuguès recordava que les nenes han estat sempre escolaritzades al Principat o, per exemple, deixava clar que a nivell sanitari i en matèria de seguretat social depenien d’ell.

En no tenir notícies de les autoritats judicials andorranes, i no haver aconseguit formalment donar amb el parador de les seves filles -encara que l’home sospitava que la seva ara ja exdona hauria marxat a la població de Vila Nova de Cerveira-, veient a més que la Batllia que portava el cas es queda ara sense la seva titular, l’home hauria decidit mirar de resoldre la situació al país d’origen.

La parella passava des del mes de juny per una crisi matrimonial que, no obstant això, no va comportar la ruptura de la convivència. Finalitzat el passat curs escolar i com era habitual en altres anys, la filla gran va ser enviada a passar l’estiu a Portugal. Setmanes després seria la mare i la filla petita les que viatjarien cap al país lusità. Des del 21 d’agost que l’home no hauria tornat a saber res més de les petites.

La mare va anar donant llargues sobre la situació tot i assegurant que tornaria al Principat i les nenes podrien reprendre la seva activitat habitual. No ho van fer a l’inici del curs escolar i segons consta en les accions legals fetes pel pare, les excuses van seguir a l’ordre del dia per justificar el retard en el retorn fins que l’1 d’octubre la mare va comunicar formalment que no tenia cap intenció de tornar. Una setmana després l’home va interposar una querella criminal per sostracció de menors contra qui legalment encara era la seva dona.

 

Una imatge de la població de Vila Nova de Cerveira, on se sospita que resideixen ara la mare amb les menors.

Relacionat

Un veí de Sant Julià reclama a la Batllia que activi la Interpol per poder ‘recuperar’ les filles

Comentaris

Trending