Un total de 156 electors sol·liciten el vot per correu

La majoria són residents a França i Espanya

-
-
Un total de 156 electors han entrat la sol·licitud per poder votar per correu a les pròximes eleccions comunals del 15 de desembre. La xifra, tal com ha informat el Govern aquest dimarts a través d'un comunicat, s'ha situat per sobre de les anteriors comunals del 2015 (en què se'n van presentar 127) i també dels comicis generals del mes d'abril (144). Per tant, es manté la tendència de creixement positiu des que es va establir aquesta modalitat de vot

Del total de les sol·licituds rebudes, la majoria són residents a Espanya i França, però també s'han rebut demandes de Portugal, el Regne Unit, Noruega, Bèlgica, el Canadà o dels Estats Units, entre d'altres. El termini per sol·licitar el vot per correu va finalitzar aquest dilluns, i a partir d'ara s'enviaran les resolucions als sol·licitants per confirmar si s'ha autoritzat o no el vot.

El següent pas serà l'enviament del material electoral a tots els electors als quals se'ls hagi autoritzat el vot per correu, a partir del 27 de novembre. Rebran les instruccions del procediment de vot, el certificat d'inscripció a la llista electoral definitiva, les professions de fe de totes les candidatures de la seva parròquia, un joc de paperetes de totes les opcions possibles, un sobre petit blanc sense inscripció, un sobre imprès per la Batllia amb la indicació "Vot per dipòsit judicial" i el sobre de retorn amb l'adreça de la Batllia.

Finalment, els electors hauran d'enviar la documentació necessària i el vot abans de l'11 de desembre. Per fer l'enviament, l'elector podrà escollir que l'entitat de missatgeria el reculli a l'adreça indicada o entregar-lo en una de les oficines de l'entitat. Un cop l'entitat de missatgeria faci arribar el vot a la Batllia, aquest quedarà dipositat en les mateixes condicions que els dipositats personalment.

Etiquetes

Comentaris

Trending