Un o dos policies per torn patrullaran amb ‘pistoles elèctriques’

Per ara, els agents que duran els Taser són els que integren el grup de suport de manteniment de l’ordre, tot i que no es descarta que es vagi ampliant el nombre d’uniformats equipats amb l’eina

-
-
Un o dos agents per torn patrullaran amb Taser, la denominació que reben les pistoles elèctriques, les armes que deixen anar un parell de dards amb conducció elèctrica que contrauen els muscles de qui rep la ‘punxada’ i acaba per facilitar la seva reducció atès que, per norma, durant cinc segons la persona contra la qual s’ha disparat està almenys cinc segons sense poder dur a terme cap reacció.

Fins ara, els Taser només els utilitzaven els integrants dels grups especials, especialment els del GIPA, però com ja va avançar l’Altaveu, davant l’efectivitat de l’eina i el fet que es tracti d’una arma “molt segura”, segons les fonts oficials del cos consultades, s’anirà ampliant progressivament el nombre d’agents que incorporin la pistola elèctrica com a equip de treball. Ara per ara, segons les fonts, ja duran Taser aquells agents que tot i sent membres de l’àrea de seguretat ciutadana i policia de proximitat, és a dir, tot integrant les patrulles policials, alhora també formen part del grup de suport al manteniment de l’ordre.

Aquests darrers han rebut una formació específica per poder usar l’arma de manera adequada. Dependrà dels quadrants, però aproximadament, segons les fonts, entre les diferents patrulles que rondin pel país a cada torn, sempre hi ha un o dos agents que alhora són membres del grup de suport al manteniment a l’ordre esmentat i, per tant, duran l’eina, que un centenar llarg de cossos policials de tot el món ja té incorporada, amb més o menys intensitat, en l’equip de treball.

La direcció del cos de l’ordre va perfilar el passat 19 de febrer, segons les fonts consultades, un protocol actualitzat sobre la utilització de la pistola d’ús i impuls elèctric. Entre altres coses, aquesta arma s’ha d’usar, si cal, sempre per evitar un mal major a les persones. És a dir, abans de recórrer a l’arma de foc, si es pot, caldrà emprar el Taser. Sempre s’ha d’avisar abans de disparar que si no es deposa l’actitud anòmala es procedirà a llançar el dard. 

A més, per exemple, el protocol deixa clar que no s’ha de disparar contra persones que se sàpiga que pateixen alguna malaltia cardíaca o dones embarassades. Malgrat que es tracta d’una eina “molt segura” com han reiterat les fonts, les petitíssimes descàrregues elèctriques que comporta el Taser pot generar algunes reaccions col·laterals inicialment no volgudes.

Etiquetes

-

Relacionat

La policia patrullarà amb pistoles elèctriques
La Taser de què disposa el grup d'intervenció de la policia andorrana (a dalt); i a sota, el darrer model de la casa: l'X2.

Relacionat

La pistola que immobilitza: el GIPA i els carcellers l’usen

Comentaris

Trending