Un moviment sísmic a l'Aragó es nota a Andorra

Ha tingut lloc la matinada de dijous a divendres amb una intensitat de 3,8

Mapa amb l'epicentre del moviment sísmic-
Mapa amb l'epicentre del moviment sísmic-
Un sisme d'intensitat 3,8 ha tingut lloc la matinada de dijous a divendres a Andorra i s'ha notat a Andorra. La intensitat i les característiques del moviment sísmic han estat difoses per l'Oficina central sismològica de França. L'epicentre s'ha situat a uns 60 quilòmetres de la Seu d'Urgell, a la població d'Arén o Areny de Noguera, a Osca, a tocar de Catalunya. No hi hagut danys materials. És el segon moviment sísmic a la zona des de l'inici d'aquest mes de novembre.

 

La serralada dels Pirineus és una zona amb molta activitat sísmica i com a mostra aquest moviment que, a més d'Andorra, també s'ha notat en alguns departaments francesos del sud com ara l'Arieja. Les darreres setmanes han estat habituals els petits terratrèmols, especialment en el costat francès.

L'Oficina central sismològica de França ha obert un espai a la seva pàgina web perquè es puguin fer aportacions sobre la manera en què s'ha sentit el moviment i des de quin lloc.  El mes d'abril passat, al municipi de Ribera d'Urgellet va tenir lloc un sisme de magnitud 4,2 a l'escala de Ritcher.

  

Etiquetes

Comentaris (3)

Trending