Un medicament antiparasitari encara no provat en humans mata el coronavirus en 48 hores

Un estudi dirigit per un institut de biomedicina d’Austràlia evidencia la bona resposta que té en cultius cel·lulars la ivermectina, que està disponible arreu del món

-
-
Un estudi dirigit pel Biomedicine Discovery Institute (BDI) de la Universitat de Monash a Melbourne (Austràlia) juntament amb responsables del Peter Doherty Institute of Infection and Immunity (Doherty Institute) ha evidenciat en cultius cel·lulars que un medicament antiparasitari, denominat ivermectin i disponible a tot el món és capaç de matar el nou coronavirusen 48 hores.

"Hem descobert que fins i tot una sola dosi podria eliminar tot l'ARN viral a les 48 hores i que, a més, a les 24 hores es produeix una reducció realment significativa", han dit els investigadors, el treball ha estat publicat a la revista 'Antiviral research’. Es tracta d'un medicament antiparasitari aprovat per l'Agència Americana del Medicament (FDA, per les sigles en anglès) que també ha demostrat ser eficaç ‘in vitro’ contra una àmplia gamma de virus, inclosos el VIH, el dengue, la grip i el Zika. No obstant això, els experts han avisat que els assajos s'han de realitzar encara en persones.

"La ivermectina s'usa àmpliament i es considera un medicament segur. Necessitem determinar ara si la dosi a la qual es pot fer servir en humans serà efectiva, aquest és el següent pas. En aquests moments en què tenim una pandèmia mundial i no hi ha un tractament aprovat, si tinguéssim un compost que ja estigués disponible a tot el món, es podria ajudar a les persones abans. De manera realista, passarà un temps abans que s'apliqui una vacuna àmpliament disponible", han recalcat els experts.

Comentaris (1)

Trending