Un dels telèfons que usava el pare de la nena Nadia per evitar ser controlat era andorrà

Comentaris

Un dels telèfons que usava el pare de la nena Nadia per evitar ser controlat era andorrà
Un dels telèfons que usava el pare de la nena Nadia per evitar ser controlat era andorrà

Com a mínim un dels telèfons que va usar el pare de la nena Nadia Nerea quan ja se suposava investigat i volia despistar la policia era andorrà. També n’hauria utilitzat un d’espanyol i un altre de francès. Fernando Blanco preparava la fugida amb la família. De fet, va estar a França el dia abans i el mateix dia de la seva detenció. I en les intervencions telefòniques de què va ser objecte per part dels mossos d’esquadra queda clar que l’home pretenia escapolir-se. I que ho volia fer, si s’hi atrevia, com a mínim amb la seva parella, Margarida Garau.

Diversos mitjans de comunicació espanyols han tingut accés aquest dijous al contingut del sumari de la causa que instrueix el titular del jutjat de primera instància i instrucció número 1 de la Seu d’Urgell. El sumari recull, tan en forma directa com indirecta, algunes de les converses que va mantenir la parella. En alguns moments, la filla, que pateix una malaltia qualificada de rara però que encara no està clar el grau de gravetat de la mateixa, també parla amb el seu pare, aliena a tot l’enrenou que els dos progenitors ja intueixen.

La parella feia un temps que vivia a Fígols i Alinyà i tenia molt vincle amb Organyà on havia pretès obrir un negoci especialitzat en vins que ben poca activitat va tenir. Fent campanyes per recaptar fons per tractar la seva filla, haurien aconseguit més de 900.000 euros. Però a tractaments hi haurien invertit més aviat pocs diners. De fet, fins ara encara no s’haurien acreditat ni 300 euros destinats a combatre la malaltia que pateix.

La investigació de tot plegat encara està en una fase molt incipient. I no es descarta que una part dels fons recaptats puguin estar dipositats en alguna entitat bancària del Principat. Que l’home s’hauria desplaçat fins a Andorra semblaria clar atès que un dels terminals recuperats té una targeta d’Andorra Telecom. Justament, en les trucades intervingudes del 6 i 7 de desembre queda clar que la parella parla de com burlar possibles ‘punxades’ de les comunicacions i si marxar o no marxar de l’Estat espanyol.

Comentaris

Trending