Un dels aspirants a magistrat del Tribunal Superior es retira pels embolics amb la justícia catalana

Comentaris

Un dels aspirants a magistrat del Tribunal Superior es retira pels embolics amb la justícia catalana
Un dels aspirants a magistrat del Tribunal Superior es retira pels embolics amb la justícia catalana
  • Pere Figuereda va ser alcalde d'Anglès, a la Selva, i va promoure la compra d'un edifici que la fiscalia anticorrupció i l'actual Ajuntament van qüestionar
  • L'advocat, que ja s'havia presentat anteriorment a un concurs de les mateixes característiques, prefereix apartar-se perquè no s'emboliqui més la troca
  • Els altres dos aspirants que han passat el primer tall són el president de l'Audiència de Girona, Fernando Lacaba, i una jutgessa de Barcelona, Elsa Puig

L’advocat Pere Figuereda, immers en un cas de presumpte malversació de fons públics que data de quan va ser alcalde d’Anglès, a la comarca gironina de la Selva, ha retirat la seva candidatura a magistrat del Tribunal Superior. El fet que transcendís que estava investigat per la compra d’una antiga fàbrica tèxtil que estava gravada amb deutes a la seguretat social espanyola, entre altres, han portat el jurista a abandonar la cursa. Figuereda havia superat el primer tall de la selecció que està fent el Consell Superior de Justícia.
Aquest advocat, responsable del departament urbanístic de l’ajuntament de Lloret, ja es va presentar a un anterior procés selectiu que finalment va quedar desert. Figuereda té un coneixement força aprofundit del dret andorrà atès que just durant la promulgació de la Constitució va fer-ne alguns treballs doctrinals. També ha publicat i ha fet una tesi sobre aspectes relatius al dret urbanístic del Principat i al procediment administratiu, dues qüestions sobre les quals girarà, de ben segur, la plaça que ara està en concurs per al Tribunal Superior.

Però com va avançar l’Altaveu, Pere Figuereda, que havia estat jutge de pau d’Anglès i, posteriorment (2007-2011), alcalde d’aquest municipi com a independent dins les llistes de CiU, està sent investigat per la venda de les naus de l’antiga fàbrica tèxtil Burés d’aquella població. De fet, tot just fa un parell de mesos, encara l’actual corporació considerava que en aquella operació de compra-venda a una velocitat exorbitant hi havia hagut malversació de fons públics. Abans que s’emboliqui més la troca Figuereda hauria preferit retirar-se.

I qui tampoc vol cap embolic és un altre dels candidats a la mateixa plaça, el magistrat que president l’Audiència Provincial de Girona Fernando Lacaba. Una vegada ha transcendit la seva candidatura a Andorra, Lacaba, un jurista aragonès que ha fet tota la seva carrera professional a Catalunya i els darrers vint anys a Girona, va córrer a deixar clar a la premsa gironina que no té cap voluntat de deixar la seva circumscripció. I que l’únic que pretén concursant al Principat és aprofundir en coneixements i realitats en una feina que és a dedicació parcial. 

Finalment, la darrera candidata (hi va haver una selecció prèvia on els aspirants eren cinc) és la jutgessa titular del jutjat contenciós-administratiu número 2 de Barcelona Elsa Puig. Algunes de les decisions d’aquesta magistrada també han tingut rellevància pública per l’objecte, la temàtica, sobre la qual s’ha hagut de pronunciar. En tot cas, ara la decisió entre Lacaba i Puig -o declarar desert el concurs, fet que no es preveu almenys inicialment- depèn d’una entrevista personal amb els membres del Consell Superior de la Justícia.

Comentaris

Trending