Un control de trànsit va permetre ‘descobrir’ l’alemany buscat per la Interpol

Feia estades esporàdiques a Pal, on hi resideixen amistats seves, i en principi acceptarà l’extradició cap al seu país, on ja ha estat empresonat en altres ocasions

-
-
Un petit incident de trànsit sense repercussions punibles va ser l’origen de la descoberta de l’alemany buscat per la Interpol per una qüestió relacionada amb el tràfic de drogues. L’home, de 29 anys i que se’l considera força perillós, és a la presó des de divendres de la setmana passada en espera que les autoritats germàniques complementin la petició d’extradició. En principi, l’ara empresonat té intenció d’acceptar el trasllat per tal de no dilatar més el procés.

Segons algunes fonts, l’home, recercat pel seu país, es movia entre Barcelona i el Principat. A Pal hi té residint unes amistats. Probablement fins i tot mantindria una relació sentimental amb una noia resident. De fet, segons les fonts, en el moment que se’l controla en principi de forma rutinària per l’incident, anava acompanyat d’una dona sobre la qual no hi havia cap mena de dubte ni demanda. Pel control fet, no hauria d’haver estat detingut ni res per l’estil.

Però en la tramitació burocràtica i la comprovació documental, va acabar apareixent l’ordre de recerca. D’aquí que els agents encarregats de la qüestió derivada de la circulació van derivar el cas a altres àrees i, especialment, a la de cooperació internacional. El jove alemany feia estades d’alguns dies de durada al Principat. Per tant, es va aprofitar perquè abans no tornés a marxar, i havent fet les comprovacions oportunes, se’l pogués detenir. L’arrest es va dur a terme dijous de la setmana passada.

Des de l’endemà que està ingressat al centre penitenciari. De fet, no és la primera vegada que el jove reclamat per Alemanya està entre reixes. Com a mínim en el seu país hi hauria estat en dues ocasions més. La dona amb qui suposadament mantindria relació al Principat s’hauria vist immersa en un procés administratiu d’expulsió, segons algunes fonts.

Comentaris

Trending