Un alt comandament de MoraBanc assumirà la direcció econòmica i de recursos del SAAS

Comentaris

Un alt comandament de MoraBanc assumirà la direcció econòmica i de recursos del SAAS
Un alt comandament de MoraBanc assumirà la direcció econòmica i de recursos del SAAS
  • Luis Buendía ha estat l'escollit per a càrrec en un procés de selecció hermètic i no exempt de tibantors; l'elegit començarà en el seu nou lloc l'1 de setembre
  • El fins ara director de comptabilitat i control de gestió de l'entitat bancària, abans a Andbank, agafa la plaça que quedava vacant des de la sortida forçada de Quirze Font

Un alt comandament de MoraBanc, la mà dreta del que fins ara era número tres de l’entitat, assumirà la direcció econòmica i de recursos de Servei Andorrà d’Atenció Sanitària (SAAS). Luis Buendía, els darrers sis anys director de comptabilitat i control de gestió de MoraBanc, agafarà el relleu del despatxat Quirze Font. S’incorporarà al nou càrrec l’1 de setembre. El procés de selecció no ha estat exempt de tibantors.

El consell directiu del SAAS va aprovar el ‘fitxatge’ en la seva darrera reunió i aquest divendres l’ha oficialitzat a través d’un comunicat. El perfil de Buendía ja encaixava en les pretensions de la parapública hospitalària. Però fins al darrer moment hi hagut desavinences internes en relació al fet de poder optar per un dels candidats o ‘col·locar-ne’ algun altre. No obstant això, el procés s’ha fet de manera molt hermètica. 

Que s’opti per un financer (Buendía és llicenciat per la Universitat de Barcelona en Administració i Direcció d’Empreses i abans d’aterrar, el 2011, a MoraBanc, va estar-se set anys a Andbank) comporta, segons algunes fonts, que es pretengui donar un clar toc economicista a la sanitat andorrana. De fet, aquest ha estat el criteri emprat majoritàriament i, clarament també, els darrers anys.

L’altre fet que evidencia la sortida d’un comandament notable d’una entitat bancària és el moment que viu la plaça. A MoraBanc en concret -possibles aliances, fusions o absorcions al marge, que també s’estan sondejant- hi ha força moviment intern. Més enllà d’un període de nombroses baixes (en forma de jubilacions, prejubilacions i acomiadaments), ara també hi ha moviments de peces. I en certa manera, algun hauria afectat directament Buendía.

Qui serà nou director econòmic i de recursos de MoraBanc era la mà dreta de qui durant molt temps ha estat el director general de Finances i Relacions Institucionals de l’entitat, Fernando López. No fa pas tan temps que aquest financer ha estat arraconat, deixant-li atribucions sols sobre l’apartat més institucional i traient-li les responsabilitats en matèria financera. Aquests canvis haurien afectat el seu equip. I en el cas de Buendía hauria optat per buscar una sortida fora del sector bancari o financer pròpiament dit.

Altres fonts han indicat que la situació de la plaça en general i el futur immediat poc encoratjador que es percep, fa que Andorra hagi deixat de ser un lloc atractiu professionalment per als experts en finances. Alhora, també alguns comandaments intermitjos estarien percebent com la possibilitat d’aliances (la que més fort sona actualment és la de Crèdit Andorrà amb MoraBanc) farà que més aviat que tard hi hagi d’haver un aprimament de llocs de treball. I que es busquin sortides laborals interessants davant la incertesa.

Comentaris

Trending