Un 75% dels presos participen en formacions a la Comella

El programa utilitza eines perquè es fomenti la reinserció dels reclusos una vegada hagin complert les seves penes

-
-
L'any 2016 Govern va crear un pla d'actuació per dur a terme accions educatives i formatives al Centre Penitenciari, amb l'objectiu de poder donar resposta a les demandes i a les necessitats de formació dels presos i per a "una millor reinserció a la societat". Així doncs, el programa contempla diverses propostes segons les seves àrees, com poden ser estudis superiors a distància en l'àmbit de la formació d'adults. El pla ha estat presentat aquests dimarts al matí pels ministres d’Afers Socials, Justícia i Interior, Xavier Espot, i d’Educació i Ensenyament Superior, Eric Jover. 

Actualment a la Comella hi ha 51 reclusos i un 75% d'aquests participen en formacions. Precisament l'alt percentatge de participació ha fet que la presó s'hagi dotat d'un coordinador educatiu, d'un professor d'informàtica i d'una professora de belles arts. També compta amb professorat per preparar les diverses assignatures del curs d'accés per a majors de 25 anys de la UNED i un mestre d'anglès. A més, s'han habilitat espais d'aprenentatge adequats, com una nova aula d'informàtica, material digital a les aules i s'han actualitzat les biblioteques del centre penitenciari.

Més enllà de la formació d'adults, també n'hi ha de context social i cultural, món laboral, en què per exemple, s'ensenyen tècniques per trobar feina o bé cursos d'atenció telefònica. També n'hi ha de salut o bé d'atenció especialitzada, en aquest últim hi destaquen les conductes addictives, violentes i la intervenció en discapacitats. Així doncs, a través de prevenció i tallers es tracta el tema de les drogodependències, de l'alcoholisme, de la violència sexual o de gènere. 

El desenvolupament de totes aquestes accions educatives i formatives té per objectiu ajuda a millorar les condicions de vida de les persones recluses, així com l'aposta rehabilitadora de la pena de presó. I en aquest marc, els ministres han considerat que la implementació total del projecte permetrà situar Andorra entre els estàndards més elevats pel que fa a la formació a reclusos. 

Etiquetes

Comentaris

Trending