La Unió Hotelera supera el 52% d’ocupació durant el cap de setmana

L’entrada de turistes en comparació a l’any passat va ser positiva a la frontera amb França (+40%) i, en canvi, negativa amb l’espanyola (-18%)

Habitació d'un hotel d'Andorra la Vella.
Habitació d'un hotel d'Andorra la Vella. Altaveu

L’ocupació durant el cap de setmana va superar el 52%. Així ho revelen les dades facilitades des de la Unió Hotelera. Les reserves de darrera hora van fer créixer prop d’un 10% les previsions que es tenien el divendres. Pel que fa a la mobilitat, l’entrada de vehicles per les fronteres va tornar a registrar dades més positives al Baladrà que no pas a la del riu Runer.

Des de la UH, s’ha actualitzat les dades facilitades el divendres amb la informació que els han facilitat alguns dels establiments que han pogut obrir portes el cap de setmana. Així, d’una previsió avançada del 47,57% el passat divendres, els clients de darrera hora han permès incrementar-la fins a un 52,22%.

La diferència entre l’ocupació prevista i la que es va tenir va ser de cinc punts

Es tracta, doncs, de prop de cinc punts del que s’esperava i una variació percentual del 9,79%. Cal tenir present que aquesta diferència, tot i ser inferior en percentatge a la del cap de setmana del 26 i 27 de juny (quan el client de darrera hora va fer pujar la previsió del 24 al 56,,6%) en aquest cas es fa sobre un nombre d’hotels oberts molt superior. Llavors estaven en funcionament una dotzena d’establiment, el 20% del total, i en canvi, ara s’han posat en marxa prop del 70% dels membres de la UH.

Pel que fa a l’entrada de visitants, la ministra de Turisme, Verònica Canals, ha explicat que les del cap de setmana continuen mostrant dades positives a la frontera amb França. En concret, aquests dos dies s’ha registrat un 40% més de vehicles que no pas un de similar de l’any passat.

En canvi, amb relació a la duana del riu Runer, les dades són encara negatives. En concret, i comparant amb un cap de setmana de juliol de l’any passat, es va registrar un descens del 18%. Des d’Andorra Turisme, s’ha volgut posar en relleu que, Covid a banda, el juliol del 2019 hi havia funció del Cirque du Soleil, circumstància que no es dona enguany.

Etiquetes

Comentaris

Trending