Turisme desvincula l’augment de sol·licituds d’allotjaments turístics a la moratòria

D’altra banda, el director del departament, Sergi Nadal, espera tenir els arguments del recurs que prepara el sector per poder “tenir una posició més clara”

Alguns dels apartaments turístics al Pas de la Casa.
Alguns dels apartaments turístics al Pas de la Casa.

L’augment de sol·licituds per convertir un habitatge en allotjament turístic que s’està vivint els darrers dies no és un efecte directe de la moratòria anunciada pel Govern. Com a mínim és com ho veuen des del departament de Turisme, ja que “calen fer uns passos previs” i no es fa “d’un dia per l’altra”. A més, també es mostren tranquils davant el recurs anunciat pel sector i esperen que s’entrin per saber-ne els arguments i tenir una “posició més clara”.

Encara no està en vigor el projecte de llei que estableix una moratòria de dos anys per aconseguir noves autoritzacions d’allotjaments turístics i la gent ho està aprofitant fins al darrer moment per entrar sol·licituds. De fet, des de Turisme no ho veuen com “una allau”, sinó que certifiquen que hi ha “un lleuger increment”, però sense vincular-lo directament amb la moratòria.

La raó, com ha indicat el director de Turisme, Sergi Nadal, és que, “abans que un propietari entri la sol·licitud a tràmits d’un comú, ha d’haver fet uns passos previs. No es fa d’un dia per altre”. “Els que ho han fet, fa setmanes que ho estan tramitant. Alguns ho han accelerat una mica, però qui ha d’anar al notari per formalitzar la compravenda i, després, fer els tràmits per destinar-ho a allotjament turístic, no tindrà temps de fer-ho perquè els terminis són molt més llargs”, ha especificat Nadal. De fet, ha confirmat que “cada setmana tenim sol·licituds”.

TRANQUIL·LITAT DAVANT EL RECURS DE L’ASSOCIACIÓ

D’altra banda, de moment regna tranquil·litat en el departament davant l’anunci de l’Associació d'Empreses d'Allotjaments Turístics de presentar un recurs al Tribunal Constitucional. En aquest sentit, Nadal ha assegurat que “hem d’esperar que ho entrin, que ens arribi tota la informació i els arguments”. Una vegada això succeeixi, “estudiarem i analitzarem la demanda que han fet” i així poder “tenir una posició més clara”.

Etiquetes

Comentaris

Trending