Turisme assegura que la continuïtat del Cirque du Soleil està “mancomunada” amb el sector

Els socialdemòcrates alerten que el model que ofereix la companyia canadenca està esgotat i que xoca amb la nova realitat que defuig d’un públic de massa

Verònica Canals responent les preguntes de Roger Padreny.
Verònica Canals responent les preguntes de Roger Padreny. Toni Solanelles

La ministra de Turisme, Verònica Canals, ha assegurat que la decisió que continuï l’espectacle del Cirque du Soleil els estius al Principat és “mancomunada” amb el sector degut a la falta d’atractius per aquesta època de l’any i pel fet que la presència de la companyia canadenca al país “ha donat resultats positius”. Nou de cada dia persones que han acudit als espectacles asseguren que tornarien a Andorra mentre hi hagués la presència del Cirque.

D’aquesta manera la ministra ha justificat que s’hagi mantingut el compromís amb la companyia canadenca durant dos anys, tot i que no siguin el 2020 i el 2021 sinó que atès que l’espectacle per aquest any s’ha hagut de posposar per la pandèmia, ara el contracte s’estirà als anys 2021 i 2022. Canals ha estat qüestionada pel conseller socialdemòcrata Roger Padreny, que ha alertat que ja fa temps que el model que ofereix la companyia canadenca, a més amb greus problemes econòmics, està esgotat i no hi cap en una nova realitat, causada per la Covid, i que defuig del turisme de massa.

Un dels espectacles del Cirque du Soleil a Andorra.

Relacionat

Govern va prorrogar l’agost el contracte amb Cirque du Soleil per al 2021 i 2022

Padreny, davant una ministra visiblement tensa però que ha deixat clar que els acords s’han anat prenent en funció dels consensos haguts tant amb els responsables del Cirque du Soleil com amb els representants del sector turístic del país, ha recordat que la presència de la companyia topa frontalment amb la política turística que reflecteix el projecte Horitzó 2023, que apostaria per més muntanya, per senderisme. Sobre el Cirque, el socialdemòcrata ha afirmat que “potser no és una prioritat i me n’alegro”, però que això va en contra d’haver renovat el compromís amb la companyia canadenca el mes d’agost per molt que fos producte d’un acord establert el març i que llavors no es va poder rubricar.

Un dels espectacles del Cirque du Soleil a Andorra.

Relacionat

Govern va prorrogar l’agost el contracte amb Cirque du Soleil per al 2021 i 2022

Canals ha explicat que s’està treballant en veure com es poden reformular espectacles que en principi són de gran format per tal que siguin viables i funcionals amb la nova realitat generada per la pandèmia. “S’està treballant en fer vàries funcions al mateix dia; s’està mirant tot, no ho sabem encara”, ha dit la ministra tot explicant que està en contacte permanent, per exemple, amb l’agència de turisme de França per comparar i acordar estratègies o maneres de fer.

Imatge d'un dels darrers espectacles del Cirque du Soleil al Principat.

Relacionat

Andorra Turisme assegura que el contracte amb Cirque du Soleil s’ha posposat

Comentaris (4)

Trending