Andorra Turisme assegura que el contracte amb Cirque du Soleil s’ha posposat

L’agència pública de promoció turística garanteix que l’únic que s’ha fet amb la companyia canadenca és fer córrer el calendari inicial i els prop de 700.000 euros avançats són un a compte per a l’espectacle del 2021

Imatge d'un dels darrers espectacles del Cirque du Soleil al Principat.
Imatge d'un dels darrers espectacles del Cirque du Soleil al Principat. Toni Solanelles

Ni pròrroga contractual ni diners pagats a fons perdut. A Andorra Turisme treuen foc pels queixals de la lectura feta pel grup parlamentari socialdemòcrata en relació al contracte amb el Cirque du Soleil. Fins al punt que l’agència pública de promoció turística no s’ha esperat a què el Govern respongui dijous de la setmana que ve. L’organisme dirigit per Betim Budzaku ha sortit a defensar que l’únic que es va fer l’agost és firmar un acord per posposar el contracte inicial un any. I garanteix que els 700.000 avançats seran un a compte per a l’espectacle del 2021.

L’acord inicialment firmat amb la companyia canadenca, que passa moments de dificultat, molt complexes, suposava allargar la relació amb Andorra l’estiu del 2020 i el del 2021. En virtut d’aquest pacte, el desembre passat es va firmar un contracte i el gener i el març es van fer dos pagaments per una suma global de 688.000 euros en xifres rodones. L’esclat posterior de la pandèmia va obligar les parts a renegociar, “una circumstància que no es fàcil en el marc de contractes internacionals d’aquesta naturalesa”, han assegurat les fonts. La prioritat d’Andorra Turisme, segons les fonts consultades, hauria estat perdre plomes. Deixar euros pel camí.

Així, Andorra Turisme i Cirque du Soleil van acordar posposar un any el contracte i, per tant, fer córrer el calendari. Deixar sense efecte el 2020 i el que pertocava aquest any de Covid deixar-ho per al 2021 i el del 2021 passar-ho al 2022. “No hi ha cap despesa ni s’han abonat diners a fons perdut ni res que se li assembli.” L’agència pública vol quedar al marge de “manipulacions” polítiques, males interpretacions o “imprecisions” periodístiques. D’aquí que hagi emès el comunicat. On s’hi diu, per exemple, que “el pagament de l’import de 688.012,74 euros es destinarà íntegrament a l’espectacle del 2021 i tal i com es detallava al contracte signat de l'11 de desembre del 2019, es va realitzar en dos pagaments, un el 29 de gener i un altre, el 9 de març”.

Un dels espectacles del Cirque du Soleil a Andorra.

Relacionat

Govern va prorrogar l’agost el contracte amb Cirque du Soleil per al 2021 i 2022

Andorra Turisme destaca que amb el Cirque du Soleil va acordar “durant el mes de març formalitzar un acord en forma d’addenda que no es va poder signar digitalment fins el 7 d’agost a causa de la crisi sanitària". De fet, en la mateixa addenda signada per les dues parts es deixa clar que la decisió de posposar l’espectacle es va prendre de forma conjunta al març. En concret, a l’addenda així es cita textualment: “Les dues parts van decidir ajornar l’espectacle previst per al període estival 2020, traslladant-lo al 2021 i així mateix el del període estival 2021 al 2022, tot d'acord amb els termes establerts en aquesta addenda; i, per tant, ara les parts volen formalitzar la present addenda després dels acords adoptats durant el mes de març de 2020.”

Andorra Turisme recorda que una vegada tancat l’acord amb Cirque du Soleil aquest pacte ja va ser anunciat i es va explicar que “l’espectacle del Cirque du Soleil es posposava al 2021 i al 2022 a causa de la situació de pandèmia global”. També es va deixar clar que “tots els pagaments realitzats fins aquella data eren un acompte pel 2021. Per tant, Andorra Turisme no ha realitzat cap pagament a fons perdut al Cerque du Soleil per l’espectacle del 2020 perquè aquest juliol no s’ha celebrat aquest espectacle”.

Comentaris (6)

Trending