Turisme, decidit a potenciar la formació continuada dels treballadors del sector

La col·laboració amb l'OMT és considera fonamental per seguir amb els cursos com el de creació d’un pla de comunicació en línia per a les empreses turístiques

Comentaris

Participants en una formació del ministeri de Turisme i Telecomunicacions i l'OMT.
Participants en una formació del ministeri de Turisme i Telecomunicacions i l'OMT. SFGA

El ministeri de Turisme treballa amb el sector turístic per implantar uns cursos de l'Acadèmia de l'Organització Mundial del Turisme (OMT), i per oferir formació continuada als treballadors del sector turístic. El ministeri va aportar l'any passat 486 mil euros a l'OMT en concepte de serveis generals. Ara, amb el nou Govern es tornarà a posar en marxa el procés.

 

 

La formació dels treballadors del sector turístic és ara mateix una de les grans preocupacions del ministeri de Turisme i Telecomunicacions. Conscient de la manca de manca de mà d'obra i de la necessitat d'una formació continuada, el ministeri vol promoure-la. Un primer pas va ser la formació –en col·laboració amb l’escola Vate d'Encamp– una formació en atenció al client adreçada principalment als temporers del sector turístic. Aquest curs va tenir lloc en diverses sessions durant el mes de novembre passat.

El ministeri vol tenir la col·laboració de l'OMT com ja es va fer el passat mes de juny en el curs de creació d’un pla de comunicació en línia per a les empreses turístiques. El turisme ha aconseguit recuperar unes xifres d’afluència similars als millors anys prepandèmia gràcies al desenvolupament de nous productes turístics, millorant els més tradicionals, a banda de crear noves experiències que han ajudat el país a mantenir-se al capdavant de les destinacions turístiques de muntanya.

L'objectiu de la formació continuada és la posada al dia dels professionals per a que donin resposta a un dels reptes actuals de les empreses turístiques: adaptar-se a les noves tendències provinents de la transformació digital i la internacionalització, i mantenir-se actives en els diversos ecosistemes del sector turístic.

 

Comentaris (1)

Trending