Torres promociona a Huelva la gastronomia andorrana com a atractiu turístic

Joan Albert Farré, de Borda Sabaté, ha estat reconegut amb el premi Binómico per la trajectòria dels vins de l’explotació laurediana

Torres amb Joan Albert Farré, un cop entregat el premi.
Torres amb Joan Albert Farré, un cop entregat el premi. SFGA

El ministre de Turisme i Telecomunicacions, Jordi Torres, ha assistit aquesta setmana al I Congrés Gastronòmic Iberoamericà-Binómico, a Huelva. Una trobada que s’emmarca en la cooperació existent amb la Secretaria General Iberoamericana (SEGIB) i que ha reunit 40 ponents d’11 nacionalitats diferents, entre ells 17 xefs amb estrella Michelin, així com periodistes gastronòmics. Un dels objectius del viatge ha estat promocionar la gastronomia com a un atractiu turístic més del Principat.

Així, Torres s’ha reunit amb la directora general de Promoció Turística d’Argentina, Yanina Martínez, i amb Carlos Peguero i Roberto Henríquez, viceministres de Cooperació Internacional i Qualitat de la República Dominicana. Amb tots ells, i segons s’ha indicat des del Govern mitjançant un comunicat, ha intercanviat impressions sobre la recuperació i reactivació de les destinacions turístiques. El ministre també ha pogut mantenir una reunió amb el consultor del Pla Iberoamericà de Gastronomia i Alimentació Sostenible, Lázaro Rodríguez.

El titular de la cartera de Turisme i Telecomunicacions ha remarcat especialment el paper de la gastronomia al Principat, així com l’aposta pels productes del territori i la promoció que se’n farà amb el nou receptari de plats andorrans. Paral·lelament, entre els actes emmarcats dins d’aquest Congrés s’han lliurat els premis Binómico. Jordi Torres ha entregat a Joan Albert Farré, de Borda Sabaté, un guardó que la reconeix com una empresa amb “una important trajectòria dels seus vins en el món de l’enoturisme”. Especialment s’ha fet esment al premi Grand Prix Cervim que l’empresa andorrana va obtenir per l’Escol 2010, així com el guardó obtingut com a millor vi ecològic de muntanya.

Comentaris (3)

Trending