Torres destaca els esforços de desestacionalització del turisme andorrà a l’ONU

El ministre ha participat a Nova York al debat temàtic d’alt nivell en aquesta matèria, en col·laboració amb diversos organismes del sector i del medi ambient a nivell mundial

El ministre de Turisme, Jordi Torres, durant la seva intervenció a l'ONU.
El ministre de Turisme, Jordi Torres, durant la seva intervenció a l'ONU.

El ministre de Turisme i Telecomunicacions, Jordi Torres, ha participat a Nova York al debat temàtic d’alt nivell ‘Posar el turisme sostenible i resilient al cor d’una recuperació inclusiva’, impulsat per les Nacions Unides (ONU). Allà, a més d’explicar diverses accions que s’estan portant a terme a Andorra, Torres ha destacat els esforços del sector turístic per prioritzar la desestacionalització i augmentar la qualitat dels serveis.

La trobada ha estat impulsada per l’ONU, però ha comptat amb la col·laboració de l’Organització Mundial del Turisme (OMT), el Programa de les Nacions Unides per al Desenvolupament (PNUD), el Programa de les Nacions Unides per al Medi Ambient (PNUMA) i la Conferència de les Nacions Unides sobre Comerç i Desenvolupament (UNCTAD). L’esdeveniment té l’objectiu d’oferir als Estats membres de l’ONU i altres parts interessades un lloc per debatre estratègies, compartir bones pràctiques i experiències. Així, s’ha distribuït en tres taules rodones temàtiques d’alt nivell enfocades a buscar solucions per millorar la situació de les persones, del planeta i la prosperitat.

Torres ha pres part de la segona d’elles. En la seva intervenció, ha exposat les diferents accions, avenços i iniciatives que s’han impulsat des d’Andorra per desplegar l’Agenda 2030 d’Objectius de Desenvolupament Sostenible (ODS), i ha ressaltat “la participació de tots els actors públics i privats de la societat com a fet indispensable per a una implementació eficaç i inclusiva”. El ministre també s’ha referit als esforços del sector turístic per prioritzar la desestacionalització i augmentar la qualitat del serveis oferts, per posicionar-se com a destinació de muntanya durant tot l’any.

Així, ha destacat que després de la pandèmia, el país ha centrat els seus esforços en promocionar-se turísticament cap a un mercat de proximitat, basat en la muntanya, la cultura, la qualitat, els serveis, els esports, la seguretat i la salut. També ha refermat el compromís del ministeri i del Govern per posar en valor la gastronomia local i les rutes saludables, amb itineraris nous. S’ha referit també a altres projectes legislatius impulsats els darrers anys, com la llei de transició energètica i canvi climàtic. A més, del projecte de Llei d’economia circular.

Etiquetes

Comentaris (3)

Trending