Les primeres setmanes d’agost, claus per a salvar la temporada als càmpings

El mes de juliol ha sigut una mica fluix, i els propietaris confien en què l’ocupació es vagi recuperant una vegada entrat el mes vinent

Interior del camping Valira
Interior del camping Valira

Les esperances per a recuperar la temporada d’estiu als càmpings estan posades en les primeres setmanes del mes d’agost. En general, juliol ha sigut bastant fluix, amb una ocupació baixa que res té a veure amb la d’altres anys. En alguns establiments ja tenen el mes pràcticament complet, en altres, estan a l’expectativa del que pugui passar.

Tot els establiments amb qui ha pogut parlar l’Altaveu estan d’acord en què aquest mes de juliol no ha complert les expectatives que es tenien per a la suposada recuperació sanitària, que finalment no s’ha donat. Fins i tot comparant amb el 2020, l’ocupació ha baixat, “l’any passat va haver-hi aquella tendència que la gent va anar més a la muntanya que a la platja, però aquest any no”, apuntaven des del Janramon. Les xifres baixes tenen un fort indicador en el cap de setmana del Tour, on des del Valira afirmen que “l’habitual és tenir un 100% de l’aforament i en aquesta edició vam tenir un 80%, si arriba”.

La tranquil·litat dels propietaris varia d’un establiment a l’altre, i la principal diferència radica en les reserves que ja es tenen de cara a l’agost. Al Borda d’Ansalonga i al Janramon tenen unes previsions bastants positives per al mes vinent. Al Xixerella i al Valira, es mantenen les esperances de poder augmentar l’aforament que s’ha tingut fins al moment. “Esperem que acudeixi més gent, perquè ara mateix la situació és bastant dolenta”, apunten al Xixerella.

La previsió en què es fan les reserves, també s’ha vist afectada amb la pandèmia. A pràcticament tots els establiments s’ha observat una forta tendència a contractar amb molta més proximitat a les dates en concret. “Veiem molta gent que fins i tot ve d’avui per a avui”, afirmen des del Borda d’Ansalonga. Aquesta tendència, per desgràcia, també s’observa en les cancel·lacions. Al Valira han observat una tendència a tirar-se enrere de la planificació que ja es tenia, “la situació sanitària torna a crear por”.

El perfil dels visitants dels canvis sembla parèixer unificat, i predominen, per molt, els espanyols. Els segueixen els francesos o portuguesos, però en molta menor mesura. “Abans teníem belgues, alemanys, però ara no els veus enlloc. Ni pràcticament francesos tampoc”.

Etiquetes

Comentaris (2)

Trending