Optimisme hoteler davant el pont de la Puríssima

Els establiments mantenen ja un nivell elevat de reserves que han de completar amb el client de darrera hora, fet que els permet confiar en assolir dades similars a les d’abans de la pandèmia i amb “un preu bo”

La façana d'un hotel del país.
La façana d'un hotel del país.

El sector hoteler afronta la Puríssima amb molt d’optimisme. La confiança en què la primera gran cita de la temporada d’hivern se saldi amb xifres molt positives d’ocupació és màxima. Hi ajuda, per un costat, el bon nivell de reserves actuals, que ara encara ha de créixer més amb el client de darrera hora. Per l’altre, el fet que els dos festius a Espanya caiguin en dimarts i dijous, fet que allarga el pont en dies. La sensació és que s’arribarà i, fins i tot, es pot superar, les dades prèvies a la pandèmia.

“Que sigui llarg, amb deu dies, ens beneficia”, apunta el president de la Unió Hotelera, Jordi París. De moment, els establiments han detectat un “molt bon ritme de demanda” que augura que l’ocupació “seguirà pujant”. I més un cop confirmat que les estacions d’esquí poden obrir amb una bona qualitat de neu i moltes instal·lacions disponibles.

Per tant, l’actual nivell de reserves és ja elevat. I això fa que el sector afronti “amb molta confiança” els dies que venen. Des de la Unió Hotelera es considera que “amb bastant seguretat serà un pont amb nivells previs a la pandèmia”.

Les sensacions són similars a l’altra patronal del sector, Autèntics Hotels. La seva directora, Meritxell Cassi, expliquen que “ja estem entre un 70% i 80% d’ocupació” i, a més, a un “preu bo”. Especialment positives són les xifres per al segon tram d’aquest aqüeducte festiu: entre el 6 i l’11. “Tal com van les previsions, farem un pont amb molt bones ocupacions”, apunta.

En aquest sentit, es mostra convençuda que, aquest any, el calendari juga a favor dels hotels. “Es reparteixen festius durant tota la setmana”, explica. Així, “potser no omplirem tots els dies, però la mitjana serà bona i amb bones tarifes”.

Etiquetes

Comentaris

Trending