Les ocupacions per Cap d’Any remunten fins a fregar el 90%

Des de Sant Esteve s’han recollit unes xifres força positives, i la mitjana entre el 24 de desembre i l’1 de gener ha estat de 77,60%

Comentaris

Rètol d'un hotel a Encamp.
Rètol d'un hotel a Encamp. G. P.

El cap de setmana del Nadal el sector hoteler va tenir una punxada important. Es tenien unes bones previsions que no es van acomplir de cap de les maneres. Però, per Cap d’Any, la situació ha fet un gir no inesperat, però sí força positiu. L’ocupació als establiments del país des de Sant Esteve fins a l’1 de gener ha estat fregant el 90%. Fent mitjana des del 24 de desembre, el percentatge s’ha situat al 77,6%, una quantia que tampoc és menyspreable.

Des de la Unió Hotelera d’Andorra (UHA) asseguren que aquesta segona part de les festes ja es preveia força bona. El percentatge d’ocupació del 27 a l’1 ha estat al 89,31%, que no ha sigut un ple total, però no ha quedat gaire lluny. Així, s’ha pogut remuntar una mica de les males xifres que es van tenir el primer cap de setmana de Nadal, on es va aconseguir únicament un 65,89%.

“La primera part és quan vam acusar tota una sèrie de cancel·lacions”, expliquen des de l’UHA. El Nadal, amb tot un seguit de proves diagnòstiques de cara als reencontres, va ser un dels punts àlgids de la sisena onada, i es va veure reflectit en les reserves. Això es va traduir en la pitjor dada de tot el mes de desembre. Per tant, això ha fet que la mitja de tot el període de festes hagi sigut una mica inferior de què es preveia, que estava sobre un 83%.

Etiquetes

Comentaris

Trending