Mobilitat preveu una entrada de 49.700 vehicles per al pont del Pilar

Conjuntament amb Policia i els agents de circulació comunals han preparat un fort desplegament que s’iniciarà divendres, 8 d’octubre, i s’allargarà fins al dia 12

Presentació del dispositiu per al pont del Pilar
Presentació del dispositiu per al pont del Pilar

El pont del Pilar és una de les dates clau de la tardor amb el que fa a l’arribada de turistes al Principat. Per aquest motiu, Mobilitat, Policia i els agents de circulació comunals han preparat un dispositiu de control del trànsit per tal de garantir la seva fluïdesa i ampliar la capacitat de la xarxa. De fet, segons les previsions per als pròxims quatre dies, s’esperen fins a 49.700 vehicles, 33.000 dels quals per la frontera hispanoandorrana.

L’arribada de vehicles s’espera en dues tongades, una dissabte al matí i una dilluns. El director del departament de Mobilitat, Jaume Bonell, ha puntualitzat que el dispositiu se centrarà a la vall central, que inclou Andorra la Vella i Escaldes-Engordany, i a la vall del sud, a Sant Julià, tot i que no es descarta que dilluns i dimarts, els dies més complicats per poder organitzar el trànsit, els turistes puguin pujar cap a les parròquies altes.

Bonell ha destacat que, sobretot tenint en compte que dilluns i dimarts l’activitat a Andorra és l’habitual, s’han preparat diversos dispositius al país per poder facilitar el trànsit. El primer d’ells és l’habilitació dels dos carrils d’entrada i sortida a la frontera del riu Runer, per poder fer més fluent el pas dels vehicles. D’altra banda, també s’obrirà un doble carril de les 7:30 h fins a les 15:00 h a l’avinguda Francesc Cairat, a Sant Julià de Lòria.

D’altra banda, respecte a l’operació sortida, es pensa que durarà des del dimarts a migdia, allargant-se entre vuit i 10 hores. Per a aquest dia 12, s’ha valorat activar un doble carril a partir del Pont de Madrid d’Andorra la Vella fins a la frontera hispanoandorrana, segons les dades que es recullin del dia 11 i de l’afluència de vehicles estrangers que es vegin al país. El que ha volgut remarcar i recordar Bonell ha sigut que, principalment els dies 11 i 12, els veïns de les parròquies intenten utilitzar al mínim el seu cotxe, fent aquells viatges que sigui possible en transport públic o a peu, per facilitar l’agilitat del trànsit.

El director adjunt de la policia, Bruno Lasne, ha explicat que el dispositiu policial per a aquests dies també ha estat reforçat, i hi haurà 150 agents treballant durant tot el pont. De fet, s’han augmentat també les patrulles a les fronteres i els agents vestits de paisà, “per evitar delictes contra el patrimoni”. També s’ha tingut reunions prèvies amb els agents de la Guardia Civil i de la Policia espanyola, per tenir un major control a la frontera i poder treballar plegats.

A més, Bonell ha donat a conèixer una nova funcionalitat de la web i de l’aplicació de Mobilitat que indica les dades d’entrada i sortida dels vehicles a temps real. D’aquesta manera, es pot veure el volum de cotxes que passen la frontera diàriament, la seva nacionalitat i quin percentatge del total representen.

 

Comentaris (9)

Trending