Menys esquiadors però més ingressos que la darrera temporada íntegra prepandèmia a Grandvalira

A expenses encara del tancament d’Arcalís diumenge que ve, el major domini esquiable del sud d’Europa fa un balanç molt positiu del curs hivernal, amb un bon comportament del turista britànic i el de proximitat

S'arriba al final de temporada amb una qualitat de neu justeta però suficient per fer unes baixades agradables.
S'arriba al final de temporada amb una qualitat de neu justeta però suficient per fer unes baixades agradables.

Menys dies d’esquí venuts, és a dir, menys esquiadors globals, però una despesa mitjana per client superior a la que hi va haver la temporada 2018-2019, la darrera que es va viure en la seva totalitat abans de l’esclat de la pandèmia. Davant aquest escenari, el director general de Grandvalira, Juan Ramón Moreno, fa un balanç molt positiu del curs hivernal que avui es clou a Soldeu i el Tarter, a Grau Roig i el Pas de la Casa. La branca ordinenca del domini, Arcalís, mantindrà una part important de les pistes obertes fins diumenge vinent.

“Hem tingut una temporada molt bona. Vam començar amb incertesa en els mercats, però el desenvolupament de la temporada ens n’ha regalat una de molt millor del que esperàvem”, indica Moreno des de Grau Roig, on viu les darreres hores damunt la neu, que tot i no ser ni molt menys excel·lent, encara permet fer unes bones baixades “fins a l’hora de dinar. Potser no està bé que ho digui jo, però si en una cosa som especialment bons a Grandvalira és en com treballem la neu”, manifesta el CEO de Nevasa, la societat que comercialitza les infraestructures d’Ensisa, de Saetde i de Secnoa.

Els dos germans grans del domini, això és Soldeu i el Tarter, i Grau Roig i el Pas de la Casa, hauran tingut un comportament molt similar, per bé, al d’altres exercicis. I estaran força anivellats entre ells quant a afluència. Arcalís quedarà una mica per sota del que s’hauria esperat a expenses del que passi aquesta darrera setmana. Els primers dies de la temporada, fortament impactats pel mal temps a l’estació ordinenca, ha penalitzat tot el curs. “Ho hem arrossegat tota la temporada”, afirma Moreno.

Tot i la incertesa inicial, el mercat britànic, “especialment des de final de gener”, ha tingut un molt bon comportament “ i “ha funcionat gairebé com un any normal”

El director general de Grandvalira explica que “s’han alineat els astres” en forma de tres factors determinants que expliquen el bon comportament que hi ha hagut aquesta temporada. “Just els dies abans de la Puríssima va nevar tres dies seguits que ens va permetre arrencar amb una neu excepcional”, indica d’entrada. Després, tot i la incertesa inicial, el mercat britànic, “especialment des de final de gener”, ha tingut un molt bon comportament “ i “ha funcionat gairebé com un any normal”.

I per acabar-ho d’adobar, els mercats de proximitat, l’espanyol i el francès, “han compensat altres mercats internacionals i ens han omplert alguns forats amb un perfil de client” que ha comportat una despesa mitjana major del que hauria estat normal. Tot plegat ha fet que el retrocés respecte de la temporada 2018-2019, “que és amb la que ens comparem perquè va ser la darrera que va anar fins al final” abans de la pandèmia sigui molt minso. I quant a la facturació, fins i tot millor. Menys esquiadors però més despesa, “circumstància que no ens va gens malament perquè així podem oferir un millor servei”, ressalta Juan Ramón Moreno.

En fi, satisfacció absoluta en el domini encampadano-canillenc tot esperant què passa a Arcalís i, això sí, amb l’espasa de Dàmocles novament esperant en vista a la propera temporada hivernal. L’estiuenca ja fa setmanes que està a punt.

Comentaris (9)

Trending