La Massana es posiciona per aprofitar les oportunitats de l’astroturisme

La Jornada empresarial Starlight exposa que la desestacionalització i l’augment de pernoctacions, són alguns dels avantatges de la creació de productes relacionats amb el turisme científic

La cònsol major de la Massana, Olga Molné durant la seva intervenció.
La cònsol major de la Massana, Olga Molné durant la seva intervenció. EDUARD COMELLAS/COMÚ DE LA MASSANA

La Jornada empresarial Starlight, que s'ha fet aquest dimarts a la Massana ha remarcat les oportunitats de l’astroturisme. La desestacionalització i l’augment de pernoctacions, són alguns dels avantatges de la creació de productes relacionats amb el turisme científic.

Com ha afirmat la cònsol major, Olga Molné, durant l’acte inaugural, “l’astroturisme és un sector que està clarament a l’alça i que obre les portes a un ampli ventall d’oportunitats, tant pel sector públic com pel sector privat”. Molné ha remarcat que la Massana disposa de la doble certificació com a Destinació Turística i Reserva Starlight, que acredita un cel fosc de qualitat i que ofereix unes condicions òptimes per poder observar i gaudir de la via làctia.

El segell Andorra Comapedrosa Starlight està vigent des del mes de gener i des d’aleshores el comú de la Massana compta amb la implicació del Govern d’Andorra per portar a terme accions com la formació de monitors astroturístics, que s’ha fet aquests dies, o l’organització d’aquesta jornada empresarial.

La primera ponent de la jornada ha estat la directora de la Fundació Starlight, Antonia Varela, que ha exposat les oportunitats i desafiaments de disposar de la certificació. Per Varela, el primer avantatge de tenir la certificació és elcompromís en la preservació del cel, ja pot ser una de les claus de la diversificació de l’oferta turística. ’L’astroturisme és ideal per la desestacionalització, ja que està obert tot l’any,
oferint experiències que combinin el cel amb la gastronomia, les tradicions, l’etnografia i la cultura, el paisatge, la biodiversitat... Andorra compta amb l’avantatge que ja té aquest visitant potencial que busca experiències a la natura”, assegura Valera.

Entre els punts forts del turisme científic, segons l’experta, destaca l’augment de les pernoctacions, ja que inclou l’observació del cel nocturn, la creació de llocs de treball de qualitat i les possibilitats per part dels empresaris d’oferir unagran varietat de productes turístics. Un cop es certifica un territori comença l’etapa de crear activitats dinamitzadores basades amb els recursos del territori. Aquest ha estat el temade la ponència de Juan Vicente Ledesma, expert en el turisme de les estrelles, que ha transmès la importància de crear productes i experiències.

Per la vesant del màrqueting, ha intervingut José Jiménez, que ha expressat la importància que el sector privat cregui en el projecte. Un dels objectius seria que els establiments massanencs entrin a formar part de la xarxa d’empreses acreditades Starlight. També ha intervingut Aleix Roig, com a expert en recursos i infraestructures, que ha exposat diferents possibilitats, com la creació de miradors astronòmics,parcs estel·lars, centres d’observació o tematització de museus.

La jornada s’ha tancat amb un cas d’èxit, de la mà de Cristina Fabo, creadora d’un complex turístic astronòmic a Extremadura. El comú de la Massana ja està treballant en l’organització de diferents activitats al voltant de l’astroturisme per aquest mateix estiu.

Comentaris (2)

Trending