L’hivern es tanca amb 2,88 milions de visitants

Des d’Andorra Turisme es destaca que d’aquests, 1,6 van pernoctar com a mínim una nit al país, fet que suposa “el canvi de tendència que estàvem buscant”

Esquiadors a Arcalís.
Esquiadors a Arcalís. Grandvalira

“Són uns resultats impressionants”. Així ha definit el gerent d’Andorra Turisme, Betim Budzaku, el balanç de la temporada d’hivern, la primera amb plena normalitat després de la pandèmia. Així, ha afirmat que entre desembre i març han visitat el país un total de 2,88 milions de persones. I d’aquests, es destaca especialment el bon comportament dels turistes. La gent que pernocta al país: ha crescut un 26% en comparació a la campanya 2021-22, fins als 1,6 milions. Això suposa que, per primer cop, superen els excursionistes, aquells que arriben i marxen el mateix dia.

Budzaku no ha amagat la satisfacció per les xifres que ha pogut presentar aquest dijous, com a prèvia a revelar la campanya de promoció de cara a la temporada d’estiu. El gerent de la societat pública ha tret pit d’unes dades que evidencien la recuperació del sector després dels anys foscos del coronavirus. Així, ha destacat que, malgrat que l’hivern 2021-22 ja va ser molt positiu, la millora enguany ha estat considerable. Més concretament, s’ha saltat un 19% en comparació als 2,4 milions de visitants que s’havien tingut llavors.

Sobre l’Andorra Mountain Music, Budzaku assegura que volen mantenir la marca, tot i que ja de cara al 2024 i buscant una data on no es faci en paral·lel amb altres esdeveniments similars

Així, s’ha arribat als 2,88. I Budzaku ha volgut destacar que la majoria són turistes. És a dir, aquells que romanen com a mínim una nit al Principat. En total, 1,6. “Parlem d’un canvi de tendència. Ja el vam començar a veure l’any passat, però ara hem aconseguit el que realment volem, que qui vingui a Andorra, realment es quedi a dormir”, ha destacat Budzaku. Una altra xifra bona és el nombre de pernoctacions, més de 5,4 milions, el que representa un increment del 27%.

Sobre aquesta darrera dada, el gerent d’Andorra Turisme ha recordat que ja el 2022 es va batre el rècord de 10 milions de nits. “A aquest ritme, enguany ho superarem”, ha afirmat. També ha admès que una evolució tan positiva “no ens l’esperàvem” i ha tret pit pel fet que “tenim capacitat de generar pernoctacions i amb un preu més alt”. A la vegada, ha posat en relleu el fet que s’ha aconseguit trobar més mercats, fet que ha ajudat a superar la pràctica desaparició dels turistes russos i ucraïnesos que, tradicionalment, eren els que més dies passaven al Principat.

Budzaku entén que els resultats són “el fruit d’una feina que entre tots fa deu anys que fem” i valora que, malgrat l’atractiu de les pistes d’esquí, aquestes no són pas l’únic motiu del viatge. “Només el 21% dels visitants venen a esquiar”, ha indicat. Més enllà d’això, ha apuntat que els bons resultats s’emmarquen en un moment on, globalment, el turista està a l’alça. “Hi ha ganes de viatjar i està creixent a tot el món”, ha manifestat. De cara el futur, ha avançat, “el repte és mantenir aquest nivell tant aquest 2023 com el 2024”.

Un altre repte serà trobar encaix a l’Andorra Mountain Music. El fet que les estacions apostessin, amb èxit, per l’Snow Row, va decidir la societat pública a ajornar-lo. Enguany, ja es té clar, no tindrà lloc, però es vol recuperar, si pot ser, de cara al 2024. Cal veure, però, quan. “El concepte, la marca, la volem mantenir”, ha assegurat Budzaku. Això sí, sense contraprogramar altres iniciatives. “No tindria sentit fer coses en paral·lel”, ha advertit.

Comentaris (1)

Trending