Govern s’aferra a la major despesa mitjana per relativitzar la davallada d’espectadors de ‘MUV’

El ministre de Turisme, Jordi Torres, defensa que s’han incrementat les entrades de seient venudes i que això permet avançar en l’intent d’atreure un “turista de més qualitat”

Un dels moments de la darrera funció de 'MUV'.
Un dels moments de la darrera funció de 'MUV'.

El ministre de Turisme, Jordi Torres, ha fet una valoració “positiva” dels resultats aconseguits per la nova edició de l’espectacle del Cirque du Soleil ‘MUV’. Des del Govern, es relativitza la davallada d’espectadors, ja que s’entén que el fet d’haver incrementat aquells que veuen el show asseguts suposa tenint un client que fa una major despesa mitjana. De fet, assegura que, en ingressos, s’ha millorat de forma substancial –“entre un 12% i un 14%”- en comparació a l’edició del 2019.

En xifres absolutes, està clar que el Cirque ha atret menys espectadors. Tot just 83.000. Cal recordar que fa tres estius es van superar els 100.000. Torres apunta que es tracta d’una caiguda, en certa forma, prevista i acceptada quan es va decidir que totes les entrades serien de pagament, fins i tot les de peu dret. “Era esperat. Al cap i a la fi, abans, les regalaves”, ha afirmat.

Un instant de la darrera funció de 'MUV'.

Relacionat

El Cirque du Soleil perd un de cada cinc espectadors de l’edició del 2019

El ministre, en canvi, demana que es posi el focus en el bon comportament de la venda d’entrades de seient. “Estem contents perquè han crescut i aquest era el nostre públic objectiu; volem un de més qualitat. Per aquesta banda, estem satisfets”, ha comentat. I és que argumenta que “la nova política turística del Govern és tenir un turista de més qualitat”.

Per això, es donen per bones les dades. “L’objectiu no és benefici econòmic, sinó atreure un client de més poder adquisitiu. Al final han gastat més? Sí”, manifesta. I això, indica, s’ha traduït en més ingressos per entrades, venda de marxandatge i altres serveis que es donen al recinte. Entre un 12% i un 14%, ha apuntat Torres, que ha volgut destacar també el fet que el percentatge de residents que han assistit a l’espectacle s’ha reduït, fet que suposa “un més gran de turistes”.

De cara a l’any vinent, el titular de Turisme avança la intenció de fer “alguna cosa especial”, ja que es complirà el desè aniversari dels espectacles de la companyia canadenca. Una relació que, al seu entendre, s’ha de mantenir, ja que “suplir un projecte d’aquestes característiques seria molt complicat”. Per això, remarca que la seva voluntat és poder avançar en la negociació d’un nou contracte i que la decisió la prengui el nou Govern.

Comentaris (9)

Trending