Gastón Acurio rep el guardó Andorra Taste Award

El premi, consistent en una escultura de pissarra dissenyat per Nerea Aixàs que representa les muntanyes del país, reconeix el fet que el xef hagi posicionat la cuina peruana en l’àmbit mundial

Gastón Acurio donant detalls, explicacions, sobre la seva trajectòria.
Gastón Acurio donant detalls, explicacions, sobre la seva trajectòria. andorra taste

El xef peruà Gastón Acurio ha estat guardonat aquest matí amb l’Andorra Taste Award, un premi que reconeix la seva tasca professional a l’hora d’aconseguir posicionar la cuina del seu país en l’àmbit internacional. Amb aquest reconeixement, Acurio s’emporta un bocí d’Andorra representat en una escultura de l’artista del país Nerea Aixàs, que ha reunit l’essència de les muntanyes en un bloc de guix gravat amb xicoies.

Acurio ha estat guardià d’una cuina on prima el respecte i la connexió amb la naturalesa, de temporada i que escolta la gent de camp, el mar i la muntanya. En l’entrega del premi ha recordat el temps en què “internet no havia arribat al Perú i estàvem orgullosos de la nostra cuina, però dins la nostra intimitat”. En aquest sentit, ha recordat que “històricament ens han fet creure que el que venia de fora era més valuós i que els nostres recursos els havíem d’exportar per tornar-los a comprar transformats”.

0914 Andorra Taste Award 3
Acurio en rebre el guardó.

En aquell moment, “hi havia pioners en el món de la cuina peruana que intentaven agafar la bandera de reivindicar el producte de la terra i les tradicions davant una audiència que no estava preparada per aquest missatge”. Però quan “un grup de joves que vam néixer en famílies amb recursos per enviar-nos a estudiar fora, a les escoles franceses” vam “tenir l’oportunitat de lluitar pel més difícil: trencar els egos, les vanitats i les desconfiances” tot va canviar.

D’aquesta manera, “després de fracassos i aprenentatges, vam aconseguir compartir amb el món la nostra cultura”. El xef ha destacat que en pocs anys els restaurants de cuina peruana al món han crescut de 100 a 12.000. “La cuina és un acte molt bonic, humà i ple de sensibilitat que s’ha de conservar”, ha defensat. El ministre de Turisme i Comerç, Jordi Torres, i la cònsol major d’Escaldes, Rosa Gili, han presidit el lliurament del guardó.

Etiquetes

Comentaris

Trending