Les estacions, satisfetes amb els visitants d’un Nadal marcat per la manca de neu

Grandvalira Resorts ha enregistrat una xifra d’esquiadors de 407.000, molt similar a l’any anterior, mentre Naturland, d’altra banda, ha acollit 11.000 persones a la Rabassa

Una imatge de Grandvalira.
Una imatge de Grandvalira. Grandvalira Resorts

El període nadalenc s’ha tancat amb satisfacció per part de les diferents estacions i pistes del país pel que fa al nombre de visitants, en unes setmanes que han estat fortament marcades per la manca de neu. D’una banda, Grandvalira Resorts ha enregistrat una xifra d’esquiadors sumant els tres dominis similar a la de l’any anterior, amb un total de 407.000. De l’altra, Naturland assegura haver estat “el gran beneficiat” de la situació, amb 11.000 persones a la Rabassa.

Les estacions de Grandvalira Resorts han rebut, entre el 19 de desembre i el 8 de gener, un total de 407.000 esquiadors. És una xifra similar a la de l’any passat per aquestes dates, tot i que una mica inferior, un 3% per sota. La valoració, malgrat això i tenint en compte les condicions meteorològiques, és positiva. Es destaca que, durant les dues primeres setmanes, les estacions han registrat una ocupació a les pistes lleugerament superior a la de l’hivern passat, mentre que en la darrera setmana és quan s’ha patit el descens.

Així mateix, Grandvalira ha estat l’estació que ha acollit més esquiadors durant aquest període, amb 298.000 visitants, seguida de Pal Arinsal, que n’ha acollit 73.000, un lleuger descens respecte a l’any passat, que es compensa amb l’augment de la despesa mitjana per client. Per la seva part, Ordino Arcalís ha rebut 36.000 esquiadors, i en l’acumulat fins ara de la temporada ha registrat una pujada de visitants del 60% respecte fa un any.

La mitjana diària d’esquiadors a les pistes aquests dies ha estat de 19.380, sent el dia de més afluència global el 28 de desembre, amb 32.234 persones, amb una ocupació de 24.168 esquiadors a Grandvalira, de 5.509 esquiadors a Pal Arinsal i de 2.566 esquiadors a Ordino Arcalís. El director general de Grandvalira Resorts, Juan Ramon Moreno, assenyala que “la previsió per la resta de gener i de la temporada a nivell de reserves és molt bona, per la qual cosa esperem continuar rebent un nombre d’esquiadors similar al de la temporada passada, que va ser excepcional”.

De cara a les properes setmanes, les previsions meteorològiques auguren un descens de les temperatures i nevades més importants, especialment els dies 15 i 16 de gener. Moreno manifesta que “durant la primera setmana del gener ja hem tingut unes condicions més favorables, amb algunes nevades febles i temperatures baixes que han permès produir una mica de neu de cultiu”.

NATURLAND, GRAN BENEFICIADA DE LES ADVERSES CONDICIONS CLIMATOLÒGIQUES

Prop d’11.000 persones han visitant Naturland entre el 24 de desembre i el 8 de gener. Els dies de més afluència han estat el 28 i el 29 de desembre i el 4 de gener, amb prop d’un miler de visitants diaris, tot i que el degoteig de turistes ha estat força regular durant les dues setmanes gràcies a les bones temperatures. Paralelament, els ingressos durant aquestes dates han estat més d’un 8% superiors als registrats durant el mateix període de l’any passat.

Malgrat la pluja caiguda el 2 de gener i les altes temperatures registrades durant aquestes dates, s’ha pogut mantenir els 14 quilòmetres de pistes obertes. Al Pirineu Català, destaca el director de Naturland, Xabier Arjona, no hi ha cap altra estació de fons oberta, i explica que “els equips de manteniment han arribat a traslladar neu d’una zona a una altra per garantir el circuit en tot moment”. Tot i això, activitats com la moonbike, les motos de neu i les raquetes no s’han pogut activar per la manca de neu.

 

Comentaris

Trending