Les estacions apunten a un bon cap de setmana de Reis per acabar les festes

Les previsions meteorològiques, a més, auguren una millora de la neu de les pistes que, a causa de les altes temperatures dels últims dies, no es troba en les millors condicions

Dues esquiadores a Vallnord.
Dues esquiadores a Vallnord. VALLNORD-PAL ARINSAL

Les darreres dues setmanes han estat força bones per a les estacions del país. Ara queda per davant la recta final de les dates nadalenques, amb el pont de Reis que, segons auguren, portarà de nou turistes de proximitat, assolint així unes bones xifres per acabar les festivitats. A més, amb la baixada de les temperatures que s’espera aquest dimecres, i les possibles nevades, també es preveu que es pugui millorar la qualitat de la neu a les pistes. A causa de les altes temperatures dels darrers dies, s’ha vist força desmillorada.

Tot i que sempre es compta amb alguna anul·lació de darrer minut a causa dels contagis de la Covid-19, també hi ha moltes reserves d’última hora. Des de Naturland expliquen que el turista de proximitat apura al màxim abans de tancar les seves vacances, “per al Tobotronc es troben que venen i ja ho tenim ple”. Però, això no ha impedit que s’auguri uns bons dies i un bon cap de setmana. “Aquesta festivitat de Reis és la que millor cau de tot el Nadal, i això es nota en les expectatives de visitants que tenim”, asseguren des de Vallnord.

A Grandvalira, com ha estat passant al llarg de totes les festes, les reserves que es tenen provenen principalment de Catalunya i el sud de França. “Són els mercats que estan venint aquests dies, tot i que també tenim una mica de turista britànic”, han explicat. Així ha passat a Vallnord, on també han rebut per a aquest cap de setmana alguns clients que provenen dels touroperadors. Tot i això, es mantindrà el turista de proximitat que ja s’ha vist al país al llarg de tot el Nadal. A Naturland, també tenint present les diverses activitats que s’ofereixen, és un públic molt més familiar que no se centra únicament en l’esquí. Per aquest motiu, expliquen que “les primeres dates la gent sempre opta més per quedar-se a casa, però ara ja esperem que vingui molta més gent”.

La qualitat de la neu, però, és un hàndicap per poder garantir una bona estada dels clients. Els darrers dies les temperatures han estat més elevades del que és habitual en aquesta època de l’any, i això ha fet que es trobi en algunes zones solta, en pols, i en altres amb gel. Però, des de totes les estacions, esperen que les previsions meteorològiques siguin l’impuls que cal per mantenir el bon inici de temporada que es va tenir i les bones condicions del mantell nival. “Només en què baixin les temperatures si cal ja podem encendre els canons”, expliquen des de Grandvalira. Així ho esperen també a Vallnord, on preveuen poder engegar-los demà mateix.

Aquesta baixada de temperatures i poder engegar els canons permetria a les estacions augmentar els quilometres que tenen disponibles actualment. De fet, a Vallnord, s’espera poder tenir el 100% de pistes, obrint les dues que estan tancades a Pal. Així mateix, a Ordino Arcalís s’han hagut també de deixar fora de joc algunes a causa de les temperatures, i podrien estar disponibles també per al cap de setmana. A Naturland, les cotes aquests dies han baixat de forma considerable, “no és un estat crític”, però que sí que caldria una mica de reforç. En aquest darrer cas, la pitjor part se l’emporten les zones per a motos d’esquís on, si no neva, “no hi ha res a fer”.

Comentaris (1)

Trending