Eixos comercials i principals atractius turístics del país s’omplen en el cap de setmana llarg

Més de 17.000 vehicles han entrat aquest dissabte al Principat, el 58% per la frontera espanyola i la resta, per la francesa, i uns 16.000 n’han sortit durant el dia

Una imatge de l'avinguda Meritxell, aquest vespre.
Una imatge de l'avinguda Meritxell, aquest vespre. Toni Solanelles

Les previsions d’una alta afluència aquest llarg cap de setmana al Principat s’estan complint fil per randa. No només pes les retencions que hi ha hagut a les fronteres sinó, també, per l’activitat que s’ha pogut observar durant tot el dia -sempre que la pluja no ha fet acte de presència- en els principals eixos comercials del país i també en atractius turístics com el pont tibetà de Canillo o el mirador panoràmic de Tristaina.

Milers de persones han decidit passar algunes de les jornades d’aquest cap de setmana de tres dies a Andorra, una circumstància que s’ha de deixar notar en l’ocupació dels establiments hotelers del país. Als carrers i als atractius turístics andorrans sí que s’ha notat. Durant tot el dia, per exemple, l’artèria que configuren les avingudes Meritxell i Carlemany ha estat plena a vessar. I quan la calor ha afluixat i la pluja no ha tret el cap encara més.

Per acabar-ho d’adobar, i com ja ha explicat l’Altaveu abans del punt del migdia, les retencions a l’N-145, a la carretera que va de la Seu fins al Principat, han estat molt intenses. De fet, en alguns moments la cua s’ha estès fins més enllà, traspassant cap a l’N-260, el vial que porta cap a la Cerdanya i el túnel del Cadí. Durant aquest dissabte, segons les dades oficioses de Mobilitat, han entrat al país prop de 17.000 vehicles.

La majoria ho han fet per la frontera hispano-andorrana. En concret, quelcom més de 9.800, això és el 58%. De la seva banda, uns 7.200 vehicles han arribat pel cantó francès (42%). Més de 7.500 cotxes dels que han entrat estaven matriculats a l’Estat espanyol i uns 6.800 al francès. També han passat la frontera en direcció a Andorra 2.300 vehicles nacionals. També cal tenir en compte que 16.000 vehicles han sortit durant la jornada del país. En aquest cas, hi ha un increment notable de cotxes andorrans que han deixat el Principat.

Etiquetes

Comentaris (8)

Trending