Malestar amb Air Nostrum perquè les cancel·lacions “passen més sovint del que seria desitjable”

Govern exigeix a la companyia una reunió “com abans millor” al més alt nivell per evitar que situacions com les d’aquest divendres es puguin “mitigar o minimitzar”

Ocupants del vol que havia d'anar a Madrid des de la Seu en arribar a la terminal de Barcelona.
Ocupants del vol que havia d'anar a Madrid des de la Seu en arribar a la terminal de Barcelona.

Els problemes cada vegada més reiterats que suposadament pateix Air Nostrum i porten a cancel·lar vols entre els aeroports de Madrid i Andorra-la Seu comencen a afartar el Govern, que admet que la situació no li agrada gens i que demanarà una reunió al més alt nivell amb la voluntat de buscar solucions per “mitigar o minimitzar” anul·lacions de vols com les que hi va haver aquest divendres i que van afectar des d’estudiants andorrans que havien de fer un examen a la universitat fins a turistes uruguaians que tornaven a casa després d’haver visitat uns familiars al Principat.

Segons que han confirmat fonts oficials del Govern, l’executiu “va ser informat de la incidència” i dels suposats problemes tècnics que van portar a cancel·lar els enllaços viaris que hi havia previstos aquest divendres entre Andorra i Madrid passant, és clar, per l’aeroport de la Seu. El secretari d'Estat de Transició Energètica, Transports i Mobilitat, David Forné, ha manifestat a preguntes de l’Altaveu que “al Govern no ens agrada que això passi més sovint del que seria desitjable” i “haurem de seure amb la companyia per provar de mitigar o minimitzar la situació”.

Un dels avions d'Air Nostrum que fan la ruta entre Madrid i la Seu.

Relacionat

Air Nostrum anul·la per “raons tècniques” els vols d’aquest divendres entre Madrid i Andorra

La intenció de Forné i el seu equip relatiu al departament d’aeronàutica es tornar a contactar dilluns amb els responsables d’Air Nostrum per “per mirar de fixar una reunió com abans millor” i abordar la situació. I en virtut del resultat de les converses, adoptar decisions si escau. El gran valedor del projecte aeronàutic era l’anterior ministre de Presidència i Economia, Jordi Gallardo, que també va assegurar que deixaria en mans dels seus successors la decisió de fer un vol intersetmanal entre Madrid i la Seu i, per ara, res més se n’ha sabut.

ELS AFECTATS

Mentrestant, les persones que havien de volar aquest divendres de la Seu cap a Madrid han mostrat la seva desolació i malestar tant pel fet de no poder fer els enllaços com tenien previstos com pel tracte rebut pels representants d’Iberia amb els quals van haver de tractar. Entre el passatge hi havia estudiants d’Andorra que anaven a fer un examen a la seva universitat a Madrid o turistes que havien vingut de visita al Principat. D’aquest darrer cas és un matrimoni d’Uruguai que va venir a estar-se uns dies a Andorra on hi tenen família.

WhatsApp Image 2023 06 24 at 21.11.22
El sopar que va oferir Iberia a aquells passatgers que van anar fins a Barcelona.

Després de narrar el desastre de l’enllaç, i encara bo, aquesta parella al tomb de la seixantena, expliquen que “era la primera vegada que visitàvem Andorra i ens va encantar. Tenen vostès un bonic país”. Ara bé, el vol i l’atenció, tot un desastre. Van baixar a l’aeroport de la Seu amb molt temps preveient problemes i ja de seguida els van informar que per problemes tècnics s’havia cancel·lat el vol. Els van enviar a Barcelona en furgoneta i “ens van dir que allí ens solucionarien tots els problemes”.

Però lluny d’això, al Prat no hi havia ningú esperant-los, i el representant d’Iberia que finalment van trobar, de molt mala gana, ben poc els va ajudar. En fi, amb un pírric sopar d’entrepà i hores i hores d’espera, i, després, de cop, havent de córrer per agafar vols que no preveien haver d’agafar, aquesta parella que encara ara no és a Montevideo, preveu que arribarà amb com a mínim 24 hores de retard a la capital de l’Uruguai i “havíem pagat un bitllet amb una sola escala i n’acabarem fent com a mínim dos i havíem pagat uns seients preferencials que no tindrem”.

Comentaris (17)

Trending