Els apartaments turístics detecten una activació de reserves gràcies a la recuperació de mobilitat

La patronal del sector valora de forma positiva l’anunci de la lliure circulació amb Catalunya i espera que el nombre de clients encara creixi més amb demandes d’última hora

Imatge d'arxiu del menjador d'un apartament turístic.
Imatge d'arxiu del menjador d'un apartament turístic. Arxiu

Les empreses que gestionen apartaments turístics celebren la recuperació de la mobilitat de forma definitiva amb Catalunya. De fet, l’anunci ja ha començat a notar-se. Després d’un cap de setmana molt fluix, de cara al vinent ja s’ha detectat moviment de reserves. Tot i això, s’espera que el gruix important dels clients no es decideixin fins a darrera hora. Des de l’entitat, es confia que, amb l’expansió de la vacunació, l’estiu pugui ser “el més normal possible”.

L’Associació d’Empreses d’Allotjaments Turístics (AEAT), igual que altres patronals del sector, ha rebut “amb sorpresa” però també com una “notícia positiva” l’anunci de la relativa normalització de la mobilitat amb Catalunya. “Sobretot és bo perquè és positiu; ja no serà la muntanya russa que hem tingut els darrers mesos”, ha remarcat el president de l’entitat, Àlex Ruiz.

I l’anunci ja està tenint conseqüències positives per a les empreses. Després d’un darrer cap de setmana “amb gairebé zero clients”, de cara al vinent tot s’està animant. “Comencem a tenir reserves”, explica Ruiz, que, a més, entén que “arribaran moltes d’última hora si el temps acompanya”.

En aquest sentit, es té el precedent dels dies de Setmana Santa on la mobilitat estava recuperada. “Va ser positiva i vam veure que la gent tenia ganes de venir i no per anar a les pistes, sinó per gaudir de la natura, del país o de la gastronomia”, explica. Per tant, es confia que aquestes ganes es mantinguin a partir d’ara.

De fet, es confia també a més llarg termini, pensant en els mesos a venir. “El fet que s’estigui accelerant la vacunació ens fa pensar que, potser, podem tenir una temporada d’estiu el més normal possible, amb la seguretat que la gent podrà pujar”, comenta Ruiz.

Comentaris

Trending