Andorra Turisme crea el segell ‘Selecte’ per atreure visitants d’alt poder adquisitiu

Un jurat amb experts internacionals avaluarà les empreses que vulguin obtenir la marca per decidir si els compleixen els requisits que els han de permetre atreure persones que facin una despesa mitjana més elevada

Un instant de l'acte de presentació del segell 'Selecte'.
Un instant de l'acte de presentació del segell 'Selecte'. Andorra Turisme

Andorra Turisme ha presentat la nova marca per atreure visitants d’alt poder adquisitiu. Sota el nom de ‘Selecte’, la voluntat és que aquestes persones facin estades més llargues al país i que la seva despesa mitja sigui més elevada. Des de l’entitat, es considera que perquè el Principat sigui més atractiu per aquest mercat potencial, cal treballar en la comunicació, la millora i el creixement de l’oferta existent tot creant noves oportunitats de negoci dins d’aquest segment prèmium.

El nou segell, Andorra Selecte, ha estat presentat pel ministre, Jordi Torres Falcó, i pel director general de l’ens, Betim Budzaku. Les empreses que formin part d’aquest projecte hauran de comptar amb el reconeixement de marques internacionals, oferir els seus serveis en almenys quatre idiomes (català, castellà, anglès i francès), disposar d’un servei d’alta qualitat en el producte i en l’atenció al client, aplicar polítiques internes de qualitat, realitzar auditories constants pròpies i garantir polítiques de sostenibilitat.

Aquest criteris són globals per a tots els negocis que vulgui tenir el segell, que poden ser des d’allotjaments fins a empreses que ofereixin experiències d’enologia i gastronomia, compres o esportives, entre altres, així com també de transport. Totes hauran de superar la valoració d’un jurat internacional amb cinc experts que formen part dels sectors de l’hostaleria, els mitjans de comunicació, les agències especialitzades del segment prèmium (DMC) i el món gastronòmic.

El projecte s’ha estat treballant en els darrers mesos per definir els criteris globals i específics per tipologia. Alhora s’ha fet una anàlisi de possibles membres per segments, així com s’ha definit el jurat professional i internacional, que s’anirà renovant de forma periòdica.

Durant aquest estiu es realitzarà un Mistery Guest a les empreses andorranes interessades en formar part del projecte i que compleixin amb els criteris globals i específics segons la tipologia dels membres. A més, el jurat analitzarà els informes dels membres auditats que vulguin formar part del projecte, amb l’objectiu de proposar els primers elegits a finals d’estiu. A partir de llavors, es farà una revisió anual dels seleccionats amb l’objectiu de continuar garantint els estàndards de qualitat establerts.

Les primeres accions de promoció es posaran en marxa durant el proper mes d’octubre. En concret, es preveu la presència a la fira Adventure Travel World Summit a Lugano, Suïssa, del dia 3 al 6. També s’assistirà al Loop Mice al Tirol, Alemanya, del 13 al 16 de novembre i a l’ILTM a Cannes, França, del 5 al 8 de desembre.

Comentaris (5)

Trending