L’augment de costos fa pujar el pressupost de l’Andorra Shopping Festival fins el 796.000 euros

Tindrà lloc del 4 al 20 de novembre, es recuperen els tallers infantils i s'incorporen espectacles de teatre i dansa als museus

Comentaris

Un moment de la presentació de l'Andorra Shopping Festival aquest dimarts.
Un moment de la presentació de l'Andorra Shopping Festival aquest dimarts. ANDORRA TURISME

L'Andorra Shopping Festival es farà del 4 al 20 de novembre amb el lema 'El shopping també es viu al carrer'.  El ministre de Turisme, Jordi Torres ha destacat que serà la primera edició sense cap tipus de restriccions per la pandèmia. El pressupost és de de 796.000 euros, dels quals el 62% es destina a la creativitat i el pla de mitjans. Ha augmentat en 50.000 euros en relació a l'edició 2021 i segons Torres el motiu ha estat la pujada de costos.

A la vuitena edició del 2021 l'esdeveniment es va valorar en un 8,3 per part dels visitants. El 89% recomanarien l'Andorra Shopping Festival als seus amics, familiars i coneguts mentre que el 53% tenen intenció de tornar aquest any. Hi va haver 523.000 assistents que valoren la gastronomia que Torres defineix "com un dels punts forts del país". El ministre s'ha referit també a la implicació del comerç i a les activitats alineades amb l'esdeveniment al cent per cent.

Per l'edició del 2022 hi ha la col·laboració del sector privat després de les converses mantingudes amb la Cambra de Comerç. S'ha decidit celebrar-lo els tres caps de setmana posteriors a Tots Sants aprofitant que a Madrid se celebra l'Almudena el dia 9 de novembre i l'armistici de l'11 de novembre a França que commemora el final de la Primera Guerra Mundial.

Torres ha avançat que es farà una campanya de comunicació a la capital d'Espanya. Es recuperaran els tallers infantils, s'incorporen espectacles de dansa i teatre als museus, i part de les dates coincideixen amb l''Andorra a Taula'. Sota la direcció d’Alfons Casal, 'De ferro i de fang' portarà als museus els artistes i ballarins Xavi Pérez, Emma Riba i Mònica Vega, que representaran les escenes al ritme de la música en directe de David Font. L'entrada serà gratuïta. 

Des de tallers de maquillatge fins a tributs a Raffaela Carrá o Ricky Martin, l'objectiu és que el Shopping Festival, en paraules de Torres, "sigui una experiència global i on la gent vaig amb el propòsit de gaudir".  Ha afegit que "el shopping és l’activitat que ens ha ajudat a créixer com a país", tot destacant que “és la manera que tenim per poder donar suport al teixit empresarial d’Andorra durant “les èpoques baixes”.

La campanya de comunicació comença aquest dimarts, amb una durada de 30 dies, i es dona prioritat a les xarxes socials, a banda de la ràdio i la televisió. A França es farà difusió a Occitània i a Espanya a les zones més pròximes com Catalunya, València i Aragó. Més al detall, pel mercat espanyol la campanya de comunicació es realitzarà a través de latelevisió autonòmica catalana i també de l’Aragó amb l’emissió l’espot de l’esdeveniment, així com als grups Atresmedia i Mediaset, a les principals ràdios, a les diferents plataformes online i a les xarxes socials.

A destacar, que durant una setmana es durà a terme el patrocini del programa 'Cuines' de TV3. Pel que fa al mercat francès, la campanya s’articularà a la televisió regional francesa France 3, al grup TF1, a les ràdios digitals, i com en les darreres edicions, la promoció comptarà amb una gran difusió a través de les plataformes digitals i xarxes socials.

D’una altra banda, aquest any s’han fet uns petits canvis de colors a la gràfica, amb la intenció de dinamitzar la imatge i captar l’atenció del públic amb unes tonalitats més potents.

Comentaris (4)

Trending