2,5 milions d’inversió en la campanya promocional per a la temporada d’estiu

Andorra Turisme no es marca cap objectiu concret per la dificultat de fer previsions, vistes les excel·lents dades de l’hivern, però deixa clar que l’aposta per una llista “espectaculars” d’esdeveniments serà clau per atreure visitants

L'ara conseller general Jordi Torres Falcó segueix la presentació de la campanya d'estiu.
L'ara conseller general Jordi Torres Falcó segueix la presentació de la campanya d'estiu. G. P.

Andorra Turisme destinarà entorn uns 2,5 milions d’euros a la campanya de promoció de cara a l’estiu, que, de fet, ja fa dies que es difon a diversos països i, de fet, des de dimarts a Espanya i Catalunya. El gerent de la societat, Betim Budzaku, s’ha mostrat optimista amb la possibilitat de mantenir els bons resultats de les darreres campanyes, tot i que no ha volgut fer previsions sobre el nombre de visitants a assolir. En aquest sentit, es fa especial remarcar a “l’espectacular calendari d’esdeveniments” que tindrà lloc al llarg d’aquests mesos, des del Cirque du Soleil a l’Andorra Taste.

Ja l’estiu del 2022 va deixar bones sensacions al sector, refermades el passat hivern. Ara, ja es treballa en la nova temporada, amb bones expectatives. Es confia especialment en la llarga sèrie de propostes que s’han preparat en àmbits tan diferents com el cultural (Classic And), l’esportiu (la Vuelta), gastronòmica (Andorra Taste) o el d’espectacles (Cirque) per assolir una bona xifra de visitants. I, sobretot, de turistes. Budzaku ha tornat a insistir que la clau és aconseguir que la gent es quedi com a mínim una nit al país, ja que la despesa mitjana de qui ho fa se situa en uns 150 euros.

Justament, aquesta és la idea que es desprèn de la llarga llista de propostes que es distribuiran des de juny fins a finals de setembre. “Com més coses es puguin fer a Andorra, més dies es quedarà la gent”, ha remarcat el màxim responsable d’Andorra Turisme. Des de la societat es torna a apostar per fer una inversió forta de cara a la promoció. Fins a 2,5 milions d’euros, enguany destinats totalment a la campanya, ja que es recupera la creativitat de fa un any, amb el lema Atypical Andorra.

Els principals mercats seran, lògicament, Espanya i França. Dimarts va passat ja es va començar a fer accions. Dies abans s’havia iniciat la feina a altres possibles mercats, com ara els Països Baixos, Bèlgica, Irlanda o Anglaterra. Tot per atreure el màxim nombre de visitants possibles. Budzaku prefereix no marca cap fita. I ho argumenta al·legant que “és difícil fer previsions”. Recorda que les dades de l’hivern han estat molt per sobre del que s’esperava. “Amb increment de dos dígits”, remarca. Per això, l’objectiu és “ser capaços de generar motius per a la visita”.

El llista d’esdeveniments s’iniciarà amb el Clàssic And al juny i es tancarà amb l’Andorra Taste, del 13 al 17 de setembre, amb ja dinou establiments confirmats. A la vegada, també serà l’estiu del debut del projecte Selected, que vol atreure un turista prèmium.

Comentaris (3)

Trending