Tributs proposa fer la declaració de l'IRPF telemàticament durant la crisi

La campanya s'ha iniciat aquesta setmana amb l'objectiu de superar les 17.000 declaracions

Comentaris

-
-
Aquesta setmana ha començat el període per presentar les declaracions de l’Impost de la Renda de les Persones Físiques (IRPF), que s’allargarà fins el 30 de setembre. Des del departament de Tributs i Fronteres es demana als obligats tributaris que facin les declaracions per la via telemàtica mentre durin les mesures excepcionals decretades per la crisi de la Covid-19.

La situació provocada per la pandèmia i el confinament ha fet que, aquest any, l'inici de la campanya de l'IRPF no hagi anat acompanyada d'una presentació i de la campanya publicitària.

Tot i la recomanació que es fa des de Tributs i Fronteres de fer la declaració de manera telemàtica és possible que la majoria d'obligats no disposin encara d'algun dels papers que cal presentar. L'any passat, el 43% d’aquestes declaracions es van realitzar 'on line', un 14% més que les que es van fer el 2018 per aquesta via. Es van fer entre aquest sistema i el presencial 17.000 declaracions amb una recaptació de 32 milions d'euros.

L’IRPF és l’impost que grava les rendes obtingudes per les persones físiques que rebin la consideració de residents fiscals en territori andorrà. A través de l’IRPF queden gravades totes les rendes subjectes a l’impost amb independència del lloc on s’hagin produït i de l’estat on estigui establert el seu pagador.

 

 

Etiquetes

Comentaris (6)

Trending