El Superior redueix la pena a un condemnat per una sèrie de furts

El Tribunal considera que d’un dels delictes, comés a un hotel de la capital, no hi ha prou proves per considerar culpable el processat i, per això, el càstig passa de quatre a tres anys

Una vista del centre penitenciari des de la Seu de la Justícia.
Una vista del centre penitenciari des de la Seu de la Justícia. Toni Solanelles

El Superior ha reduït la pena que el Tribunal de Corts havia imposat a un home amb un llarg historial delictiu a Espanya i que va cometre una sèrie de furts amb força a Andorra. Molts d’elles els havia reconegut el mateix processat, però també li havien imputat dos que va negar repetidament. Finalment, en segona instància, els magistrats han considerat que en un dels fets, l’entrada a un hotel, no hi havia prou proves per condemnar-lo. Per això, la pena baixa de quatre a tres anys de presó.

L’home es troba a la Comella des del desembre del 2020, quan va ser detingut al cap de poca estona d’emportar-se una cartera a Sant Julià. Tibant del fil, la policia va acabar vinculant-lo a diferents furts que s’havien comès les setmanes anteriors en diferents punts del país. El processat, amb un llarg historial delictiu especialment a Espanya, no va tenir problemes durant el judici a reconèixer molts d’aquests robatoris, comeses a l’agost i al desembre.

La fiscalia, però, també l’acusava de dos altres fets ocorreguts al juny: un furt a un gabinet de psicologia i un altre a un hotel d’Andorra la Vella. Durant el judici al Tribunal de Corts l’home, d’uns seixanta anys, baix i amb una important sordesa, va declarar-se innocent de tots dos. Vaja, que no tenia cap problema a admetre el mal que sí que havia fet però no estava disposat a pagar per allò que no havia estat cosa seva.

Rètol que identifica el centre penitenciari a l'entrada.

Relacionat

Lladre sí, però només del que realment hagi comès

De res li va servir. Els magistrats, a la primera sentència, van validar els arguments del fiscal. I li van encolomar tots dos furts, també. En total, li van imposar una pena de quatre anys de presó. Descontent amb aquesta situació, va presentar un recurs davant el Superior.

A la segona vista, l’advocada va insistir una vegada i una altra en la manca de proves que hi havia pel que fa a aquestes dues accions en qüestió. I, en certa forma, li ha servit. El Superior ha considerat que, pel que fa al furt comès a l’hotel de la capital, no hi havia prou elements per considerar que el processat fos el responsable.

I així ho remarca en la sentència que s’ha donat a conèixer aquesta setmana. L’absolen d’aquest delicte i, en conseqüència, li rebaixen la pena imposada inicialment. De quatre anys passa a tres. Tots ferms. Un cop els compleixi també serà expulsat durant 15 anys del país. Un darrer càstig que, de fet, ja li va bé. L’home ja havia demanat en el seu moment que se’l fes fora d’Andorra, abans fins i tot de complir la condemna. La Justícia, però, vol que abans pagui amb una estada a la Comella pels furts comesos.

Comentaris (1)

Trending