Presó i multes de fins a 600.000 euros per a 4 implicats en blanquejar diners del tràfic de drogues

Els processats, condemnats ara pel Tribunal de Corts, haurien fet ingressos de fins a 50 milions d’euros entre els anys 1998 i 2001 provinents de l’activitat il•legal realitzada a Galícia

Una imatge de la Seu de la Justícia.
Una imatge de la Seu de la Justícia. Toni Solanelles

El Tribunal de Corts ha condemnat quatre persones per blanquejar al país diners provinents del tràfic de cocaïna a Galícia. Tots ells van ser jutjats en rebel·lia i se’ls acusava d’obrir comptes corrents a un banc de país per ingressar els beneficis aconseguits amb l’activitat delictiva. Els magistrats els han considerat culpables i els han imposat penes d’entre any i mig i dos anys de presó i multes de fins a 600.000 euros.

El cas es remunta a fa de vint anys. Entre el 1998 i el 2001, els quatre processats, que no es van presentar a la vista oral celebrada a inicis de desembre, van obrir fins a tres comptes corrents al país en els quals van realitzar ingressos d’importants quantitats de diners. Ho feien en diferents divises: pessetes, francs i dòlars. Segons la fiscalia, opinió ara validada pel Tribunal, era capital que s’havia aconseguit a través del tràfic de cocaïna a Galícia.

Entre els ingressos, hi havia un de tretze milions de pessetes i un altre de 50. Per al ministeri públic, estaven fent “la feina bruta” a una organització criminal centrada en el tràfic de drogues. De fet, va explicar cap dels acusats havia pogut demostrar mai una procedència lícita dels diners.

El fiscal fa demanar penes de presó per a tots els implicats. En un dels casos, de quatre anys. En els altres, de tres. A banda, reclamava multes d’una quantia important.

Finalment, Corts ha considerat culpables a tots els processats. A tres d’ells els han imposat una condemna de dos anys de presó. A banda, dos hauran de pagar una multa de 600.000 euros i un altre, de 300.000. Al quart encausat li ha caigut una pena de 18 mesos, a banda de 200.000 euros de sanció. Tots ells, a més, tindran prohibida l’entrada a Andorra durant dues dècades.

Comentaris (5)

Trending