Petició de presó ferma per “un delinqüent habitual” que hauria agredit sexualment una jove

La víctima i una amiga han explicat que el processat la va arraconar al seient de darrera del cotxe per tocar-li els pits i les cames i intentar-li fer un petó

Una de les sales del Tribunal de Corts.
Una de les sales del Tribunal de Corts. Altaveu

El Tribunal de Corts ha jutjat aquest dimarts un jove que, el febrer de 2018, va fer tocaments a una noia amb qui, juntament amb dos amics més, havia quedat per beure i fer una volta amb cotxe. El fiscal li imputa un delicte d’agressió sexual, pel qual demana 18 mesos de presó. A més, reclama que la pena sigui ferma, ja que es tracta “d’un delinqüent habitual” que ja té fins a tres condemnes prèvies per delictes d’injúries. Per la seva banda, la defensa considera que el seu client, jutjat en rebel·lia, ha de ser absolt.

El relat dels fets ha estat molt clar tant per part de la víctima com de l’amiga que l’acompanyava aquell dia. En una primera trobada, van anar amb el cotxe fins a la Rabassa. Durant el trajecte, l’acusat, que es trobava al seient del copilot, va tocar en diverses ocasions la jove. Quan van parar, la companya de la víctima va sortir del vehicle -un tres portes-, moment en el qual el processat va aprofitar per seure a darrere i anar un pas més enllà en el seu comportament.

El fiscal ha justificat la demanda d’una pena ferma pel fet que el processat ja té tres condemnes prèvies per delictes d’injúries i perquè no s’ha presentat a la vista oral

“Em va tocar pits i cames i em va dir que li donés un petó. Ell seguia com si no li hagués dit res”, ha relatat la noia. No va ser fins a amenaçar de trucar la policia que el conductor va baixar del cotxe i la va deixar sortir per la seva porta.

Dies després, tots quatre van tornar a quedar. Segons han explicat tant la víctima com l’amiga, la voluntat del noi era demanar perdó, tot justificant que aquell dia estava begut. Malgrat això, va tornar a allargar massa la mà, en aquest cas des del seient del darrere al del copilot. Un tercer incident relatat per la noia va tenir lloc al carrer. El processat l’hauria seguit durant una bona estona, fet que, ha admès, li va provocar una por important.

En la seva declaració, la víctima ha explicat que, un cop feta la denúncia davant la policia, un amic de l’acusat va quedar amb ella. Li va proposar, en nom del processat, que si la retirava, li pagaria 2.000 euros.

Per al fiscal, no hi ha cap dubte de com van succeir els fets. Ho ha argumentat posant sobre la taula les declaracions tant de la víctima dels tocaments com de la seva amiga. Per això, entenia provada l’existència d’un delicte major d’agressió sexual, pel qual ha demanat una pena de 18 mesos. Condemna, ha remarcat, que ha de ser ferma, ja que l’home acumula ja tres sentències prèvies per injúries, fet que el converteix “en un delinqüent habitual”, a més de ser jutjat en rebel·lia, ja que no s’ha presentat al judici. A banda, demana una ordre d’allunyament de dotze anys i 3.000 euros d’indemnització.

Des de la defensa, en canvi, s’ha reclamat l’absolució, tot posant en relleu que “sempre ha negat els fets” i que, tot just, només “ha reconegut haver-li tocat la cama”. En cas que sigui condemnat, però, ha argumentat que, en tot cas, hauria de ser per temptativa i, per tant, només amb tres mesos de presó.

Comentaris

Trending