Petició de més de 55.000 euros d’indemnització per un accident d’esquí

El xoc va tenir lloc el febrer del 2018, quan el processat va topar amb una dona que acompanyava un grup d’escolars i li va trencar el fèmur, la clavícula i dues costelles

Una de les pistes de l'estació d'esquí Pal Arinsal
Una de les pistes de l'estació d'esquí Pal Arinsal

Més de 55.000 euros. És la indemnització que, sumant les quantitats per a les diferents parts afectades, podria haver de pagar un home que, presumptament, hauria provocat un accident d’esquí el febrer del 2018 a Pal. Això si l’acaben localitzant, perquè es tracta d’un ciutadà rus que no s’ha presentat al judici. Afronta càrrecs per un suposat delicte de lesions per imprudència. Tot s’ha de dir, lesions de consideració per a la dona contra la qual va topar.

Els fets van tenir lloc a una de les pistes blaves de l’estació massanenca. La dona anava acompanyant un grup d’escolars, de sis a set anys, que feien activitat a la zona. L’acusat, segons va declarar en el seu moment -en un escrit que ha hagut de traduir-se del rus- baixava per la pista, més amunt. Va assegurar que va intentar esquivar el grup i que va ser llavors quan va xocar amb l’esquiadora.

Tant fiscalia com acusació particular consideren que el processat circulava a una velocitat massa elevada en una pista de debutants i avisen que les conseqüències haurien pogut ser pitjor si, en comptes de topar contra la dona, ho hagués fet contra el grup de nens als quals acompanyava la víctima

La topada va ser molt forta. Ho proven les greus ferides que va patir la víctima que, de fet, no recorda res de l’accident. Es va trencar el fèmur, la clavícula i dues costelles. A banda, també es va perforar el pulmó. Lògicament, va requerir vàries intervencions quirúrgiques.

Tant la fiscalia com l’acusació particular, que en aquest judici assistia per reclamar la responsabilitat civil que ha de cobrar la seva clienta, han deixat clar que, al seu entendre, el processat era el responsable únic de l’accident. Així, han posat en relleu que ell estava més endarrerit a la pista i, per tant, “tenia els ulls endavant i veu qui està; per tant, li correspon vigilar i adoptar mesures per evitar qualsevol imprevist que certament és de risc”. Així doncs, “s’ha d’adequar la velocitat”, cosa que a l’entendre de les dues acusacions no va fer. De fet, l’advocat de la víctima ha volgut preguntar-se “què hauria passat si en lloc de topar contra la dona ho hagués fet contra els nens”.

Per això, tots dos consideren que responsable d’un delicte de lesions per imprudència. La fiscalia ha demanat una pena de d’arrest domiciliari de quatre mesos. Un càstig mínim, però, si és en compte el que es reclama en concepte d’indemnització.

El ministeri públic, en representació de la Caixa Andorrana de Seguretat Social (CASS), ha reclamat 32.850 euros per les despeses mèdiques conseqüències de la topada. Per la seva banda, l’advocat de la dona ha demanat, entre els diferents conceptes, 22.432 més. En total, per tant, més de 55.000 euros.

Des de les defenses, tant la del processat com la de l’asseguradora que ha de respondre en el seu nom, s’ha intentat buscar la seva absolució. S’ha argumentat que en tot cas “baixava a la velocitat indicada i controlada”. Per tant, no s’hauria comès cap imprudència.

Comentaris (6)

Trending