Jutgen 4 persones vinculades a un punt de venda de droga desmantellat arran d’una batussa al carrer

La policia va controlar els joves a Canillo, per a qui el fiscal demana entre un i cinc anys, i van trobar cocaïna a un d’ells, però l’escorcoll posterior al domicili va permetre localitzar altres substàncies, diners i una balança de precisió

El material localitzat per la policia arran dels fets de novembre del 2017.
El material localitzat per la policia arran dels fets de novembre del 2017.

Novembre del 2017. La policia es desplaça a Canillo alertada per una forta discussió entre diversos joves al carrer. Durant la intervenció, a un dels participants en la batussa se li troba una quantitat relativament important de cocaïna. Tibant del fil, el cos d’ordre va acabar desmantellant el que considerava un punt molt actiu de venda de tot tipus de droga, des d’haixix a cocaïna passant per èxtasis o LSD. Els quatre processats arran d’aquells fets estant set jutjats al Tribunal de Corts. Es juguen, segons el cas, entre un i cinc anys de presó.

Els fets es remunten a novembre del 2017. La intervenció de la policia arran d’una forta discussió a altes hores de la matinada al carrer, a Canillo, va desfermar tota la investigació. A l’interior d’un dels cotxes es va localitzar una pedra d’uns 20 grams de cocaïna. Justament, un dels punts que caldrà discernir en el judici és de qui era.

Són quatre persones les acusades, tot i que una d’elles no s’ha presentat a la vista. La fiscalia demana penes d’entre un i cinc anys de presó. Aquesta darrera per dos dels joves, un dels quals amb antecedents -estada a presó inclosa- per fets similars, tot i que actualment, com ha volgut posar en relleu la seva advocada, ha refet la seva vida ja lluny de les drogues.  

El material localitzat per la policia arran dels fets de novembre del 2017.

Relacionat

Una batussa a Canillo permet descobrir un petit arsenal de droga

Al seu domicili va ser on es van trobar diverses drogues: haixix, pastilles d’LSD o extasis, entre altres, a banda de diners en efectiu i una bàscula de precisió. A preguntes del fiscal, el processat ha assegurat que el material era per consum propi, tot i que ha acabat admetent que en algun moment havia venut haixix, versió que, però, el ministeri públic, queda clar, no s’acaba de creure. Al llarg de l’interrogatori ha posat sobre la taula diferents notes manuscrites així com missatges a diferents aplicacions telemàtiques, entre elles alguna mantinguda amb un altre implicat en casos de droga: l’home valencià que va fugir de la Comella aprofitant el permís per sotmetre’s al seu país a un tractament mèdic.

Qui també es juga cinc anys -expulsió de país a banda- és el processat que no s’ha presentat a la vista. Alguns dels testimonis que han declarat -no pas tots i, de fet, molts d’ells no han acabat presentant-se a la vista- ha admès que li havia comprat haixix. També hi havia un vídeo on havia reconegut, ja des de fora del país, que la pedra de cocaïna era seva. Pels agents de policia que han declarat i que van portar la investigació, no hi havia dubtes: tots els indicis apuntaven al fet que, almenys els dos principals implicats, es dedicaven de forma habitual al tràfic de substàncies estupefaents.

Els altres dos processats es juguen, en principi, penes menor, de tot just un any. Tots dos han admès que eren habituals consumidors de drogues, però han negat en tot moment que es dediquessin a traficar. També han indicat que en cap cas tenien constància que els altres dos acusats ho fessin.

El judici encara no s’ha acabat. Ho farà aquest dimecres, amb la previsió dels darrers testimonis, proposats des de la defensa, i de proves pericials. Posteriorment, serà el torn de les diferents parts per presentar els seus informes. Els advocats defensors admeten que s’ha de castigar als seus patrocinats per consum, però no per traficar. En el cas d’un dels dos principals implicats, sí que s’admet que va vendre haixix, però es demana que la pena ferma que se l’imposi no superi el temps que ja va estar a la Comella per aquest cas.

Comentaris (1)

Trending