El fiscal vol revocar el permís a conduir per feina al causant d’un xoc en un notable estat etílic

A l’home se li va retirar el carnet després de provocar un accident amb un altre vehicle i donar una taxa d’alcoholèmia de 2,4 grams per litre de sang

Un control d'alcoholèmia.
Un control d'alcoholèmia. ARXIU

S’ha de permetre conduir algú que va ser el causant d’un accident de trànsit i que va donar una taxa d’alcoholèmia cinc vegades superior a la permesa? Aquesta és la resposta que haurà de donar el Superior davant un recurs presentat per la fiscalia. El ministeri públic vol que es revoqui l’excepció dictada per la Batllia, que l’autoritza a agafar vehicles durant el seu horari de feina. Considera que, en aquest cas, cal prioritzar la seguretat dels ciutadans davant els drets laborals del processat.

El cas té el seu origen el passat desembre. Llavors, l’home va veure’s implicat en un accident de trànsit amb un altre vehicle. En la pertinent prova etílica posterior, va donar un resultat elevat. Molt. 2,40 grams per litre de sang. “Fregant el coma”, ha advertit el fiscal.

El lletrat que defensa el condemnat posa en relleu que si no li mantenen el permís perdrà la feina de transportista que realitza

Llavors, via ordenança penal, va ser condemnat per un delicte de lesions i, també, per un altre la seguretat al trànsit. Per això, se li va retirar el permís de conduir. Amb una excepció, demanada a l’hora d’executar la resolució: que se li permetés agafar un vehicle per motius laborals. La Batllia ho va autoritzar durant quatre dies a la setmana per fer la seva feina de transportista.

El fiscal no comparteix aquesta decisió. Recorda, en primer lloc, que no és el primer cop que l’home és condemnat per fets similars i, en especial, l’alt grau d’alcoholèmia que se li va detectar després de l’accident. “Cinc vegades superior al que està permès i tres sobre el límit que marca un delicte penal”, ha recordat. Al seu entendre, la resolució “excedeix en molt el que ha de ser la ponderació entre drets laborals i el principi de prevenció i de protecció per a la resta de ciutadans”.

L’advocat del condemnat s’ha oposat, lògicament, al recurs del ministeri públic. Assegura que la conducció del seu client “no es pot considerar un risc” i ho justifica posant en relleu que des de la decisió de la Batllia “han passat tres mesos i no ha tingut el més mínim incident”. També, afirma, “ha respectat absolutament els horaris en els quals ha estat autoritzat a agafar vehicles”.

A més, avisa, que sense carnet “es queda sense feina” i, per tant, “no només es posaria en dubte la seva vida personal, sinó també la dels seus fills”. I és que, ha recordat, l’home els ha de passar mensualment una pensió per a la seva manutenció. A banda, s’ha mostrat convençut que el fet de poder conduir per treballar “no buida de contingut” la pena imposada, ja que “encara hi ha molt temps durant el qual no ho podrà fer”.

Etiquetes

Comentaris (2)

Trending