El fiscal esgrimeix la intimidació per revocar l’absolució del conseller de la comunitat portuguesa

El ministeri públic manté que David Borges es va aprofitar de la seva edat i posició per abusar sexualment d’un menor de tot just catorze anys i reclama que se’l condemni a cinc anys de presó

David Borges, a l'esquerra i d'esquena, esperant a l'exterior de Prada Casadet per rebre la sentència absolutòria.
David Borges, a l'esquerra i d'esquena, esperant a l'exterior de Prada Casadet per rebre la sentència absolutòria. Toni Solanelles

La fiscalia té clar que l’exconseller de la comunitat portuguesa David Borges va cometre un delicte d’abús sexual en tenir relacions amb un menor d’edat. Per això, el ministeri públic ha reclamat al Superior que revoqui la sentència absolutòria dictada el juliol pel Tribunal de Corts. En la vista, novament a porta tancada a petició del ministeri públic, aquest hauria refermat els arguments pels quals havia sol·licitat la condemna de Borges: la diferència d’edat, que el noi hauria admès una certa por i que es va tancar amb clau mentre mantenien la relació.

El Superior ha acollit la vista d’apel·lació del cas, que inicialment es va saldar sense que el processat fos declarat culpable. Es va entendre, llavors, que els fets -admesos tant per acusat com per la presumpta víctima- van ser consentits pel menor. Calia discernir, doncs, si la relació es va mantenir aprofitant Borges la influència de què pogués gaudir per la seva edat i pel càrrec que ostentava. Els magistrats de Corts van entendre que no era així i van dictar una absolució que el fiscal vol que es revisi.

David Borges, a l'esquerra i d'esquena, esperant a l'exterior de Prada Casadet per rebre la sentència absolutòria.

Relacionat

Absolt d’abusar d’un adolescent l’exconseller de les comunitats portugueses

Durant la seva apel·lació, el ministeri públic hauria emprat els arguments que ja va esgrimir ara fa uns mesos. Principalment hauria posat en relleu que la diferència d’edat existint entre Borges (ja en té 38 i 36 en el moment dels fets) i el menor (ara amb setze, però llavors tot just catorze) suposaria una forta intimidació que, en certa forma, l’adolescent hauria admès en assegurar durant la vista a Corts que havia tingut por. També ha recordat que el processat va tancar amb clau la porta de l’habitació on va tenir lloc l’acte sexual. Per tant, hi hauria hagut prevalença i abús de superioritat.

La vista s'ha celebrat a porta tancada a la sala d'actes de Prada Casadet.

Relacionat

La fiscalia demana cinc anys de presó ferma per l’exconseller de les comunitats portugueses

Per tot plegat, ha tornat a demanar la pena que ja havia sol·licitat en el judici de primera instància. En concret, cinc anys de presó (Borges ja va estar un mes i mig a la Comella quan va ser detingut el 2018) a més de l’expulsió definitiva. Per la seva banda, la defensa ha reclamat que es mantingui la sentència absolutòria, tot remarcant, novament, que la relació hauria estat consentida pel menor.

Etiquetes

Comentaris (1)

Trending