Absolt d’abusar d’un adolescent l’exconseller de les comunitats portugueses

David Borges estava acusat d'un delicte major d’abús sexual amb prevalença a menor de més de 14 anys tot i que tant el processat com la suposada víctima sempre havien admès que la relació era consentida

David Borges, a l'esquerra i d'esquena, esperant a l'exterior de Prada Casadet per rebre la sentència absolutòria.
David Borges, a l'esquerra i d'esquena, esperant a l'exterior de Prada Casadet per rebre la sentència absolutòria. Toni Solanelles

El Tribunal de Corts ha absolt aquest dijous l'exconseller de les comunitats portugueses David Borges que estava acusat d'un delicte major d’abús sexual amb prevalença a menor de més de 14 anys. La fiscalia havia demanat cinc anys de presó mentre que la defensa de l'acusat, que va estar un mes i mig a la presó el 2018, va reclamar la lliure absolució. La satisfacció de Borges en sentir el veredicte ha estat notòria.

L'argument de la defensa és que no es va tractar de cap abús sexual sinó que les relacions mantingudes eren consentides, una circumstància que també va admetre la víctima. La vista, el passat dia 2 es va fer íntegrament a porta tancada, en una decisió com a mínim controvertida del Tribunal de Corts, en ser la víctima menor d’edat. El noi va explicar que tant per l’edat de Borges, més del doble que la seva, com pel fet que hauria tancat amb clau l’estança on s’haurien mantingut les relacions s’havia sentit intimidat.

La vista s'ha celebrat a porta tancada a la sala d'actes de Prada Casadet.

Relacionat

La fiscalia demana cinc anys de presó ferma per l’exconseller de les comunitats portugueses

Aquesta circumstància era la que calia dirimir com a essencial per tal que es condemnés o no l’exrepresentant de la comunitat portuguesa. La sala ha entès que aquest gest intimidatori no s’hauria produït. De fet, la representació de la víctima hauria declinat reclamar qualsevol indemnització al suposat agressor, que arran d’aquells fets va haver de renunciar al seu càrrec institucional alhora que va perdre la feina que llavors tenia.

Comentaris (4)

Trending