Corts demana continuar investigant una pallissa per encàrrec a un obrer de la construcció

El Tribunal imposa una pena de dos anys i mig de presó, dels quals 18 mesos ferms, a l’únic dels dos agressors que va poder ser processat, tot i que en rebel·lia, però reclama mantenir oberta la instrucció per identificar els altres implicats en els fets

La seu de la Justícia.
La seu de la Justícia.

El Tribunal de Corts ha imposat dos mesos i mig de presó, dels quals 18 mesos ferms, a l’home processat per ser un dels autors d’una brutal pallissa que va rebre, el juny del 2018 un dels obrers que, llavors, treballava a la reforma de Meritxell. Tot en el marc d’una revenja per un presumpte robatori d’operaris. Els magistrats, però, no es conformen amb aquesta sentència. Entenen que cal anar més enllà. Al fons de l’afer. Trobar qui va encarregar l’agressió i els altres autors. Per això, en la resolució exigeixen “continuar la instrucció” per “identificar terceres persones que hagin participat en els fets”.

Els fets van tenir lloc l’estiu del 2018. La víctima sortirà de treballar a altres hores ja de nit i va anar cap a casa seva. Just abans d’arribar, va ser abordat per dos encaputxats -segons el Tribunal, un era l’acusat-. Anaven amb abrics i armats amb un esprai i un pal i el van colpejar provocant-li serioses lesions. I tot estaria en el marc d’una presumpta revenja.

L’agredit havia estat soci (al 25%) d’una empresa de construcció, en la qual també hi treballava. Feia mesos, però, que l’havia deixat perquè veia accions estranyes. Va entrar a una altra societat i el van seguir altres empleats del seu antic negoci. I aquí podria raure el motiu de la pallissa: l’enuig del seu antic soci per aquesta pèrdua de treballadors.

Treballs de reforma a l'avinguda Meritxell.

Relacionat

Sicaris (i pallisses per encàrrec) en la construcció

I justament això és el que el Tribunal vol aclarir. Més enllà d’imposar la condemna a l’únic home que, de moment, ha pogut ser processat -en rebel·lia, de fet-, els magistrats entenen que cal fer més passos. En la sentència, s’imposa una condemna de dos anys i mig de presó, dels quals 18 mesos ferms, a l’acusat, a qui es considera responsable d’un delicte major de lesions doloses causades amb un mitjà susceptible de provocar danys greus. També haurà de pagar una indemnització de 4.800 euros. I la resolució també deixa clar que la instrucció ha de restar oberta per “identificar terceres persones” que puguin haver participat en els fets. És a dir, l’altre agressor i, evidentment, qui eventualment fes l’encàrrec de la pallissa.

L’afegit, poc habitual, deixa clar que des del Tribunal es considera que encara hi ha fils per estirar en aquest cas. Especialment per comprovar si, tal com va apuntar la víctima durant la vista oral, al darrere de l’encàrrec, pel qual s’haurien pagat 12.000 euros, hi està el seu antic soci.

D’aquesta forma, es dona la raó a l’advocada de l’acusació particular, que havia lamentat al judici que totes les peticions fetes fins llavors per investigar aquesta persona havien estat denegades o avortades per manca d’elements. De fet, no és l’única sol·licitud de l’advocada de la víctima que ha estat escoltada. La pena imposada és la que ja havia reclamat la lletrada, superior als dos anys que havia demanat el fiscal.

Comentaris

Trending