Els condemnats pel pis de prostitució a Terra Vella presentaran recurs davant el Superior

La intenció és defensar que únicament es va cometre el delicte d’afavorir els serveis sexuals, però no pas proxenetisme ni agressions amb la intenció de buscar una reducció de pena que els permeti demanar sortir ja de presó

Entrada a la presó de la Comella.
Entrada a la presó de la Comella. ARXIU

Les defenses de la parella ara condemnada per intentar muntar un pis a Andorra la Vella on s’oferien serveix sexuals recorreran la sentència davant el Superior. Així, intentaran que es modifiqui la resolució dictada aquest dijous pel Tribunal de Corts, que va imposar sis anys de presó a l’home i 3,5 a la jove. Els advocats, tal com ja van demanar en primera instància, buscaran que s’absolgui els seus clients del delicte de proxenetisme, per reduir de forma sensible la pena definitiva.

Al judici de Corts tots dos processats no van tenir problema a admetre que havien llogat el pis i havien fet venir una dona per oferir els serveis sexuals. De fet, amb un èxit notable, fins a dotze clients en només un dia i mig. En canvi, van negar que la dona hagués vingut forçada. Al contrari, sempre van assegurar que havia arribat al país de forma voluntària.

Una imatge d'arxiu de la zona de Terra Vella.

Relacionat

Condemnats a 6 i 3 anys i mig els impulsors del pis de serveis sexuals a Terra Vella

En la sentència notificada aquest dimecres, tots dos van ser condemnats. L’home, a sis anys de reclusió. La dona, a 3,5. En el seu favor jugava l’atenuant de ser menor de 21 anys. A tots dos se’ls va considerar culpables de lesions, afavoriment de la prostitució i proxenetisme. En canvi, se’ls va absoldre del delicte de tràfic d’éssers humans.

Per això, les penes imposades van ser sensiblement inferiors a les demanades per fiscalia. El ministeri públic havia sol·licitat 10 i 6 anys respectivament, a banda de 3.000 euros de multa i de 20 anys d’expulsió. Això no obstant, no els evita haver de romandre encara un llarg temps a la Comella. I, per això, les respectives defenses ja tenen clar que presentaran recurs.

La idea torna a ser, com ja es va intentar en el judici, que es descarti el delicte de proxenetisme i, també, el de lesions. S’admetrà, únicament, l’afavoriment de la prostitució. Això hauria de permetre que la pena baixés encara més i poder demanar la llibertat provisional dels dos processats.

Comentaris

Trending