Condemnat el propietari d’una botiga d’electrònica per no tornar els aparells que li duien a reparar

El Tribunal de Corts imposa 18 mesos condicionals a l’home, que es va quedar objectes de fins a deu clients com ara mòbils, tauletes o ordinadors

L'home es va quedar material com ara tauletes, mòbils o ordinadors.
L'home es va quedar material com ara tauletes, mòbils o ordinadors.

Tancar precipitadament la botiga i, sobretot, no preocupar-se per retornar els objectes que, teòricament, havia de reparar als seus propietaris ha acabat sortint-li car. El Tribunal de Corts ha condemnat l’exresponsable d’un comerç d’electrònica, a qui considera culpable d’un delicte d’apropiació indeguda. L’home va ser denunciat per fins a una desena de clients que li haurien portat diferents aparells, com ara Ipads, mòbils o ordinadors, per arreglar-los. No els van tornar a veure.

La botiga estava situada a l’avinguda Doctor Mitjavila, a Andorra la Vella i centrava la seva activitat a la reparació de diferents aparells electrònics, des de mòbils a ordinadors. La sorpresa d’un bon grapat de clients que hi havia confiant va ser trobar-se l’establiment tancat de cop i volta, sense ser capaços de recuperar els objectes que li havien deixat perquè intentés arreglar-los: diversos telèfons, algun portàtil o un MacBook, entre altres.

L'home, entre altres aparells, no va tornar diversos telèfons mòbils.

Relacionat

Jutgen l’expropietari d’una botiga d’electrònica per no tornar els aparells que li duien per reparar

Durant el judici, l’ara condemnat va argumentar que els diferents aparells no es podien posar de nou a punt, tot assegurant que “estaven per a la deixalleria” o, en el millor dels casos, el cost de la reparació era més elevat que comprar un de nou. “Ja no tenien valor comercial”, va afirmar. També va explicar que aquesta situació sempre l’havia explicat a tots i cadascun dels clients.

La versió, però, era ben diferent de la donada com a testimonis pels perjudicats per la desaparició dels seus aparells. Un rere l’altre van explicar davant el tribunal que, en cap moment, se’ls havia advertit de la dificultat de reparar els objectes. Les declaracions han estat decisives pels magistrats, que han considerat culpable l’home.

Així, se li ha imposat una de 18 mesos condicionals, sis per sota de la petició de fiscalia. Aquests es convertiran en ferms si no fa front a les indemnitzacions pel material que mai va tornar als clients. En total, uns 4.300 euros.

Etiquetes

Comentaris

Trending