Borja Thyssen, absolt definitivament de delicte de frau fiscal

L’Audiència Provincial de Madrid desestima els recursos de fiscalia i Hisenda que renuncien a continuar amb el procés al Suprem

Borja Thyssen en arribar al jutjat número 22 de Madrid el dia del judici.
Borja Thyssen en arribar al jutjat número 22 de Madrid el dia del judici.

La justícia espanyola ha desestimat definitivament les acusacions de delicte fiscal que havia engegat hisenda i la fiscalia contra Borja Thyssen, fill de la baronessa Thyssen. L’audiència provincial de Madrid ha desestimat els recursos interposats tant pel ministeri públic com per l’advocació de l’Estat, que l’acusaven d’haver fingit que residia a Andorra per no tributar a Espanya. Tots dos estaments han renunciat a presentar un nou recurs, que en aquest cas hagués estat davant el Suprem.

El cas va esclatar arran de la venda de l’exclusiva de la boda de Borja Thyssen amb Blanca Cuesta a la revista ‘Hola’, per la qual hauria cobrat 1,4 milions. Emparant-se en la seva residència a Andorra, el fill de Carmen Cervera no va pagar ni un euro a la hisenda espanyola per aquesta xifra.

A partir d’aquí, l’Agència Tributària va presentar denuncia. Entenia que Thyssen estava simulant que vivia a Andorra però que en realitat ho feia a Espanya i, per tant, havia comès, entre altres, un delicte fiscal. La petició de pena arribava als dos anys de presó i als 1,2 milions de multa.

Al desembre, un primer jutge va donar la raó a Thyssen. Entenia que no hi havia proves suficients per acreditar que passés més de 183 dies cada any. Hisenda i fiscalia van recórrer, però ara s’ha conegut la resolució de la secció sisena de l’Audiència Provincial de Madrid, que tornar a donar la raó al fill de la baronessa. En aquesta ocasió, ni ministeri públic ni Hisenda han volgut continuar el procés judicial amb un recurs al Suprem i, per tant, l’absolució ja és ferma.

-

Relacionat

Borja Thyssen, absolt del delicte de frau fiscal perquè no hi ha proves que fingís viure a Andorra el 2007

-

Relacionat

La fiscalia espanyola recorre contra l’absolució de Borja Thyssen i manté que no vivia a Andorra

Etiquetes

Comentaris

Trending