Borja Thyssen, absolt del delicte de frau fiscal perquè no hi ha proves que fingís viure a Andorra el 2007

-
-
Borja Thyssen ha estat absolt de la primera causa per delicte fiscal de la qual va ser jutjat. El jutge creu que no hi ha proves suficients que el 2007 visqués a Espanya i rebutja l'acusació de la fiscalia i l'Advocacia de l'Estat, que consideraven que fingia la residència a Andorra per no pagar impostos de les exclusives de la revista 'Hola' i de la herència del baró Thyssen. El Jutjat Penal 22 de Madrid assenyala que en cas de dubte ha de ser absolt. Thyssen i Blanca Cuesta a tenen un altre judici pendent per una operació immobiliària.

La fiscalia demanava per al fill de Carmen Cervera dos anys de presó i una multa de 595.000 euros, a més del pagament de 592.557,72 euros en concepte de deute tributari. Aquesta última quantitat és la que correspon als reportatges que fa 12 anys va fer amb la revista espanyola i els pagaments dels quals Borja Thyssen no va arribar a declarar.

La publicació va oferir la primícia de l'anunci del seu casament amb Blanca Cuesta i el primer embaràs de la parella. Exclusives per les quals es van pagar 1.400.000 euros, segons la fiscalia. Thyssen, durant el judici, va al·legar que les imatges que es van utilitzar en aquests articles van ser "d'arxiu" per la immediatesa informativa que requeria el mitjà de comunicació, ja que ell no es trobava a Espanya.

Per la seva banda, l'advocada de l'Estat Rosa Maria Seone -la mateixa que es va encarregar de l'acusació penal en el judici de l'procés-, que representava al ministeri d'Hisenda, va sol·licitar tres anys i quatre mesos de presó per a l'acusat.

La lletrada, a l'igual que la fiscal, van insistir que les proves aportades per Thyssen per demostrar que la seva residència es trobava a Andorra i no a Espanya, com el carnet de conduir, el permís de residència o el contracte de lloguer al Principat, no eren suficients. L'activitat de Borja Thyssen a Madrid, Barcelona i especialment a Eivissa, va fer dubtar a la fiscalia i al l'Estat que l'acusat passés menys de 183 dies a Espanya, temps mínim per estar exempt de tributar al país.

 

Etiquetes

Comentaris (2)

Trending