La fiscalia espanyola recorre contra l’absolució de Borja Thyssen i manté que no vivia a Andorra

El ministeri públic considera que no s’han valorat prou bé ni els elements que acrediten que el fill de Tita Cervera vivia a Espanya ni tampoc s’han tingut en compte les aportacions dels testimonis

-
-
La fiscalia espanyola ha recorregut contra la decisió d’un jutjat de Madrid d’absoldre el fill de Tita Cervera, Borja Thyssen, d’un delicte fiscal. Thyssen assegura que no havia de declarar els guanys obtinguts per la venda d’una exclusiva a una revista del cor perquè defensa que el 2007 vivia a Andorra. Però el ministeri públic no només no es creu aquesta versió sinó que ha exigit la repetició del judici atès que creu que l’exculpació del fill de Cervera no s’ha argumentat degudament.

Borja Thyssen hauria defraudat prop de 600.000 euros amb l’aparença que residia al Principat i, per tant, no havia de declarar els beneficis obtinguts, els guanys generats. Però la fiscalia manté que tot era aparença i que el 2007, per exemple, un dels exercicis pels quals és investigat Thyssen, el fill de Cervera va passar més dels 183 dies mínims requerits per haver de tributar davant del fisc espanyol i, en conseqüència, havia de declarar a Hisenda els prop d’1,5 milions que va facturar per la venda d’una exclusiva periodística.

La fiscalia considera que les proves aportades per Thyssen per intentar justificar que vivia a Andorra “no demostren res” perquè són consums que no necessàriament havia d’haver fet ell. En canvi, assegura l’acusació particular, més enllà de les múltiples contradiccions que sorgeixen en el cas hi ha elements que no s’han valorat adequadament i que demostren que el fill del desaparegut aristòcrata i de l’exmodel i exmiss ara col·leccionista d’art, va viure a Espanya i no pas a Andorra. 

Alhora, la fiscalia denuncia que no es van tenir en compte les versions dels diferents testimonis inclosos en la causa i que també abonarien la tesi que Borja Thyssen era més sovint a l’Estat espanyol que no pas al Principat. Per tot plegat demanen que es deixi sense efecte l’absolució i que es repeteixi el judici.

Comentaris

Trending